Αρχίζουν τις επόμενες ημέρες πληρωμές επιδομάτων και ειδικών αποζημιώσεων

Πληρωμές αποζημιώσεων που εκκρεμούσαν από το 2020 αναμένεται να αρχίσουν εντός της εβδομάδας.

Ειδικότερα, έως την Παρασκευή καταβάλλεται η τελευταία δόση του δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζομένους που ήταν σε αναστολή εργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο: Όσοι ήταν σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβουν έως την Παρασκευή 73 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν ποσό ανάλογο με τις ημέρες της αναστολής τους.

Ειδικές αποζημιώσεις

Σε εκκρεμότητα είναι και η πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για τους εργαζομένους, των οποίων οι εργοδότες υπέβαλαν τελευταία στιγμή -και εντός Ιανουαρίου- αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων.

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να πληρωθούν τα αντίστοιχα ποσά εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι οι σχετικές πληρωμές να γίνουν αρχές Φεβρουαρίου.

Επαγγελματίες τέχνης και πολιτισμού

Πληρωμές πρέπει να αναμένονται και για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, οι οποίοι υπέβαλλαν μονομερείς δηλώσεις.

Δώρο Πάσχα

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται και οι πληρωμές σε εργοδότες, που δεν έχουν λάβει ακόμη την κρατική αποζημίωση για το δώρο Πάσχα 2020, καθώς οι σχετικές συμπληρωματικές δηλώσεις και διορθώσεις ολοκληρώθηκαν 22 Ιανουαρίου.