Αρχίζει σήμερα Τετάρτη η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται, εκτός απροόπτου, η Ρούλα Πισπιρίγκου να βρεθεί ενώπιον των δικαστών του ΜΟΔ, προκειμένου να αντικρούσει τις δύο βαριές κατηγορίες που της καταλογίζονται για πράξεις σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η δίκη άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκαν περισσότερες από 70 συνεδριάσεις και εξέταση δεκάδων μαρτύρων, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, ιατροδικαστών και άλλων επιστημόνων, μέχρι να φτάσει η στιγμή της απολογίας της 35χρονης και ενώ η δεύτερη δίκη της για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της έχει ήδη αρχίσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία στην έναρξη της δίκης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της Τζωρτζίνας δήλωσε αθώα, σήμερα καλείται να αιτιολογήσει δημόσια τη θέση της. Οι δικαστικές Αρχές αποδίδουν στη μητέρα ένα εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης της κόρης της, το οποίο την πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2021, «απέτυχε να δώσει το προσδοκώμενο για την κατηγορουμένη αποτέλεσμα», αφήνοντας το παιδί με τετραπληγία. Ενα σχέδιο που είχε ως βασικό εργαλείο, σύμφωνα με την κατηγορία, μία τοξική ουσία για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση κατά τη διάρκεια της δίκης: την κεταμίνη.

Κατά την αποδεικτική διαδικασία το δικαστήριο έδωσε πολύ χρόνο ώστε να ακουστούν επιστημονικές απόψεις για τις παραδοχές της δικογραφίας. Ετσι ακούστηκαν καταθέσεις που ενίσχυσαν το κατηγορητήριο, ωστόσο ακούστηκαν και οι θέσεις μαρτύρων που αμφισβήτησαν πολλά ζητήματα, όπως αν τελικά η ποσότητα κεταμίνης που φαίνεται να δέχθηκε η Τζωρτζίνα θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο.

Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει θέσει από την αρχή ζήτημα ως προς την ίδια την ουσία, αλλά και το πώς χορηγήθηκε στο θύμα, καθώς η ίδια δεν δέχεται ότι ήταν το δικό της χέρι που δηλητηρίασε το παιδί, επαναλαμβάνοντας ότι τη χορήγησαν γιατροί στο παιδί της.

Η απολογία, εφόσον αρχίσει, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη σημερινή δικάσιμο.