Άρχισε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Φορώντας μαύρα ρούχα και με μια φωτογραφία της κόρης της στα χέρια, η 34χρονη  κατηγορούμενη κάθισε στο εδώλιο έχοντας απέναντι της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη.

Την ώρα που ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας αντέκρουε το σε βάρος της κατηγορητήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου δάκρυσε και ζήτησε και χαρτομάντιλα τα οποία της τα έφεραν οι αστυνομικοί. Μέσω του κ. Κούγια η κατηγορούμενη μητέρα δήλωσε αθώα, ενώ ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες. «Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» είπε ο Αλ. Κούγιας, επισημαίνοντας ότι για την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης.

«Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ενώ σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης επεσήμανε: «Οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία». Όπως είπε ο κ. Κούγιας, θα έπρεπε να γίνει καταγραφή, δεδομένου ότι δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου, η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της 34χρονης. «Η κυρία Σπηλιωπούλου αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση για την Τζωρτζίνα και στη συνέχεια για την ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα. Κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων» είπε ο κ. Κούγιας και υποστήριξε ότι τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή.

«Ο κ. Ράικος μαζί με τη Σπηλιωπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» είπε ο συνήγορος, ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά του Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα. «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση» είπε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε: «Πώς είναι δυνατό να βλέπεις πως υπάρχουν στον σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».