Άρχισαν τις γνωστές καρμιριές οι εντεταλμένοι μηντιάδες του Σκάι κ.λπ

Άρχισαν τις γνωστές καρμιριές οι εντεταλμένοι μηντιάδες του Σκάι κ.λπ

“Θα βγεί τέλος Οκτώβρη η Βρετανία από την ΕΕ the hard way και δεν θα χει φάρμακα, δεν θα χει τρόφιμα, ο κόσμος θα υποφέρει από ελλείψεις, τα σούπερ μαρκετ αποθηκεύουν ήδη τεράστιες ποσότητες τροφίμων” …. για χαρτιά υγείας μόνο δεν είπαν και δεν ξέρω αν πρέπει να φροντίσουμε προκαταβολικά για διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια ρε σεις.

Για τη Βρετανία μιλάνε…

Για μια από τις 5 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη με το τρίτο δικό της αποθεματικό νόμισμα και κεντρική τράπεζα, τεράστιο τραπεζικό και παραγωγικό τομέα, που ελέγχει το μισό διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ναυτική, αεροπορική και πυρηνική υπερδύναμη, επικεφαλής της τέως Βρετανικής Κοινοπολιτείας των 52 ανεξάρτητων κρατών με 2 δις πληθυσμό και το 30% του παγκόσμιου, με τα οποία συνεργάζεται σε ειδικό καθεστώς αντλώντας πόρους κλπ κλπ.

  • Αν και διατηρώ τις αμφιβολίες μου για τη τελική έκβαση με hard Brexit γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει σε κανένα.

Σε περίπτωση όμως που συμβεί, η Βρετανία που δεν είναι απλή περιφερειακή δύναμη και ως τρίτος εξαγωγικός προορισμός της ολίγον δύσκολης κατάστασης του βιομηχανικού τομέα της Γερμανίας που χτυπιέται από παντού τελευταίως, αν και δεν θα περάσει εύκολα τον πρώτο καιρό, σίγουρα θα έχει λάβει τα μέτρα της. Με άλλους να μιζεριάζεστε παπαγαλάκια μου.

  • Γιατί αν δεν επιτευχθεί αμοιβαία συνθήκη ειδικής σχέσης μεταξύ τους, τότε η ΕΕ είναι εκείνη που θα έχει αποτύχει αναμένοντας το περαιτέρω ξήλωμα της κάλτσας.

KATEΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

Print Friendly, PDF & Email