Αρχές του 2027 θα λειτουργήσει ο νέος διεθνής αερολιμένας Καστελλίου – Έχει προχωρήσει το 25% του έργου

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων, για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα Καστελλίου στο Ηράκλειο, εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, που βρίσκεται για δεύτερη μέρα στην Κρήτη και επισκέπτεται μεγάλα έργα υποδομής.

«Το αεροδρόμιο του Καστελλίου αποτελεί μια πραγματική απόδειξη της επιτυχίας μιας σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κ. Ταχιάος, ο οποίος σημείωσε ότι για το λόγο αυτό είναι σημαντική «η επιτυχία του εγχειρήματος».

Ο κ. Ταχιάος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη, και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώθηκε από τον Μιχάλη Γουρζή, αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του νέου διεθνούς αερολιμένα Αθανάσιο Βούρδα, δηλώνοντας αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε, ότι οι εργασίες πηγαίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

«Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και με τους προγραμματισμούς και αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό» δήλωσε ο κ. Ταχιάος, συμπληρώνοντας ότι ήδη αυτές βρίσκονται στο 25% του έργου, που αναμένεται να λειτουργήσει τον Φεβρουάριο του 2027.

«Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας όσο μπορούμε και εμείς ως Δημόσιο, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις αυτής της σύμπραξης» επισήμανε ο κ. Ταχιάος, προσθέτοντας ότι «η Κρήτη πολύ σύντομα θα αποκτήσει ένα αεροδρόμιο το οποίο πραγματικά θα αποτελεί και ένα τοπόσημο για την περιοχή, για το οποίο θα μπορεί να είναι περήφανη». Τέλος ο κ. Ταχιάος που θα επισκεφθεί το Φράγμα Μπραμιανών, αλλά και το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στη Νεάπολη, ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά το νέο διεθνές αεροδρόμιο «και οι φορείς της Κρήτης θα πρέπει να αποδεχθούν, ότι η επένδυση του ελληνικού Δημοσίου και της ελληνικής κυβέρνησης στην περιοχή, είναι κάτι στο οποίο και οι ίδιοι πρέπει να συμπράξουν, για να έχει ακόμη μεγαλύτερο βάθος του χρόνου».

Αργότερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.