ΑΡΑΙΓ: Στα καλύτερά της

Με τον τουρισμό να σημειώνει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, η εταιρεία μεγαλώνει συνεχώς. Η μετοχή της το έχει αποδείξει.

Μόνιμα ανοδική εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, έχει επιτύχει ένα ανεπανάληπτο +140% σε ένα έτος, έχοντας μάλιστα την πλάτη στον τοίχο λόγω της ζημίας που πτοκάλεσε στον κλάδο η πανδημία.

Ενδεικτικό της εξαιρετικής πορείας και τελικά ανάρρωσης της μετοχής είναι ότι από τα χαμηλά που έγραψε εν μέσω πανδημίας βλέπει κέρδη 10 ευρώ ανά μετοχή (τρέχοντα επίπεδα 12,40), ενώ παράλληλα βρίσκεται και σε ιστορικά υψηλά.

Το 12,40 συνιστά βραχυπρόθεσμη στήριξη στον σχηματισμό συσσώρευσης, με στόχο τα 14,60. Η επιθετική τάση οριοθετείται από τα 11,5.

Χρηματοοικονομικά, η εταιρεία σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 90% έναντι του «ανάπηρου» α’ τριμήνου 2021, μα και 33% έναντι του «καλού» του 2019, προ πανδημίας.

Έτσι, τα EBITDA ανήλθαν στα 19,3 εκατ. ευρώ, γυρίζοντας την εταιρεία σε κέρδη από τις ζημίες 16,1 εκατ. ευρώ του 2022.

Κρισιμότερο όλων είναι η εκθετική αύξηση της επιβατικής κίνσηης, με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από το εξωτερικό (το 98%) και κατά 72% περισσότεροι από το α’ τρίμηνο του 2022 (συν. 2,6 εκατ. επιβάτες).

Να υπενθυμίσουμε ότι το ομόλογό της (ΑΡΑΙΓΟ1, 03/26), διαπραγματεύεται πέριξ του 97,5% του αρτίου του, με απόδοση στη λήξη περ. 4,5% μικτή και ελαχ. ποσό συμμετοχής τα 1000 ευρώ.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.