Αποτυχία Πανταλάκη η ΑΜΚ της Αttica Bank

Αποτυχία της διοίκησης Πανταλάκη αποτελεί το αποτέλεσμα της ΑΜΚ καθώς οι επενδυτές γύρισαν την πλάτη και η τράπεζα που κατάφερε να συγκεντρώσει  μόνο 90 από τα 199 εκατομμύρια που ζητούσε.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης παρά  τις προσπάθειες που έκανε και τα ραντεβου με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο είναι όμηρος των αποφάσεων της διοίκησης Πανταλάκη που  πιστώνεται μια ακόμη αποτυχία μετά το φιάσκο με τον όμιλο Καλογρίτσα.

Η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank  απέτυχε καθώς η συμμετοχή ήταν περιορισμένη,  και στην αύξηση πήραν μέρος μόνο ο ΕΦΚΑ και το ΤΜΔΕΔΕ καλύπτοντας περίπου 89,98 εκατ ευρώ σε σύνολο αύξησης 197,97 εκατ ευρώ.

Τα μαύρα σύννεφα της αποτυχίας είχαν μαζευτεί πάνω από τη διοίκηση Πανταλάκη μέρες πρίν βλέποντας την συμπεριφορά της μετοχής κάτι που έδειχνε πως η αγορά δεν πίστευε στην επιτυχία της αύξησης.

Η Attica bank ανέβαλλε την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση για τις 22 Μαίου για να μπορέσει να διαχειριστεί την αποτυχία και να δει τι μπορεί να σώσει.

Ο στρατηγικός επενδυτής θα αποτελέσει επόμενο επεισόδιο όπου η διοίκηση προσδοκά ότι θα συγκεντρώσει άλλα 50 ή 60 εκατ. 

Πάντως η διοίκηση Πανταλάκη ξέρει πολύ καλά πως μόνο από μια εμπλοκή με τα δάνεια του Τοξότη( ένα σενάριο αρκετά πιθανό) μπορεί να αυξήσει τις ανάγκες για νέες προβλέψεις και να εκμηδενιστεί ακόμη και το όφελος της αύξησης κεφαλαίου.

Η ανακοίνωση της Attica Bank :

«Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ATTICA BANK, σύμφωνα με την από 22/12/2017 σχετική απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, σε ποσό που προσεγγίζει τα 90 εκ. ευρώ και τις συνεχιζόμενες επαφές της Διοίκησης της Τράπεζας με ενδιαφερόμενους επενδυτές του εξωτερικού, η Διοίκηση της Τράπεζας εκφράζει την ικανοποίηση της, για την μέχρι τώρα πορεία θωράκισης της κεφαλαιακής της βάσης, με συνολικό δείκτη, ο οποίος κατά την 31/12/2017 ανήρχετο σε ποσοστό 14,7%, σήμερα δε παρά την μη προσμέτρηση από 01/01/2018 των προνομιούχων μετοχών στα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας, παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Περαιτέρω, την Δευτέρα, 21/5/2018, σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα,  θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για να πιστοποιήσει το ακριβές  ποσό της συνολικής καταβολής και να διανείμει τα αδιάθετα, όπως ο νόμος ορίζει, καθώς και να προβεί στις προβλεπόμενες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Διοίκηση της Τράπεζας θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου και της ιδιωτικοποίησής της».

Η Τράπεζα στόχευε σε ποσό μέχρι 197,97 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως θα αναζητήσει επιπλέον κεφάλαια.  H προσπάθεια της τράπεζας για περαιτέρω άντληση κεφαλαίων θα συνεχιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω του συμβούλου της της Rothschild».

 

Print Friendly, PDF & Email