Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Να παραμείνει στις φυλακές ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ενώπιον του οποίου είχε προσφύγει ο γιός του ιδρυτή της Folli Follie , μόλις 3 βδομάδες από την προφυλάκισή του στις αρχες Σεπτεμβρίου.

Στα τέλη Οκτωβρίου η εισαγγελέας Κατερίνα Τσιρώνη είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος, και σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρότασή της πριν από λίγες μέρες.

Ο κ. Κουτσολιούτσος , που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, προφυλακίστηκε στις   9 Σεπτεμβρίου  για τους – κατά την κατηγορία-  παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας. Με βασικότερο λόγο ότι είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων, εάν παραμείνει ελεύθερος.

Τρείς βδομάδες αργότερα ζήτησε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους επιχειρώντας να  αντικρούει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η προφυλάκισή του από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα μετά την απολογία του.

Υποστήριζε μάλιστα πως αν αφεθεί ελευθερος με περιοριστικούς όρους , δεν θα διαπράξει νέα αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς πλέον έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ενώ έχει αποχωρήσει και από τη Folli Follie που πλέον διοικείται από διορισμένη διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, απολογήθηκαν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.