Απομακρύνονται ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής Α’ Τμήματος μετά τον θάνατο του Αντώνη

Εντολή προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη για απομάκρυνση του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά, του διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος και την παραπομπή σε πειθαρχικό έλεγχο τεσσάρων στελεχών του Λιμενικούζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παράδοση του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών όσον αφορά τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο υπουργός έδωσε επίσης εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λιμενικού Σώματος από υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Παράλληλα, η διερεύνηση για ευθύνες και άλλων προσώπων που ενδεχομένως σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon» συνεχίζεται.

Από τα διαθέσιμα βίντεο δεν διακρίνεται κάποιος λιμενικός να παρακολουθεί όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ την απουσία στελεχών του Λιμενικού από το σημείο έχουν επισημάνει και αυτόπτες μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που έσπρωχνε τον 36χρονο, ενώ ια συνέργεια στην ανθρωποκτονία διώκονται άλλα δύο μέλη του πληρώματος και ο πλοίαρχος για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής, ο 36χρονος είχε εισιτήριο. Μάλιστα, είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο αποβιβάστηκε και προσπάθησε να μπει ξανά, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου.