Απολύσεις στην Εθνική Τράπεζα

Σε απολύσεις «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων προχώρησε η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου την Παρασκευή 30 Αυγούστου, η Εθνική προχώρησε 6 νέες  απολύσεις που ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες δύο που είχαν γίνει στις αρχές του καλοκαιριού «εξαιρετικών υπάλληλων», που έχουν προϋπηρεσία δεκαετιών, που έχουν εργαστεί για να στηρίξουν τη Τράπεζα και που πληρώνονται με μισθούς της τάξης των 600 ευρώ».

Ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα καταγγέλει πως αυτές οι απολύσεις ήρθαν αμέσως μετά μετά την ψήφιση της τροπολογίας κατάργησης της αιτιολόγησης απόλυσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου για τη διευκόλυνση των απολύσεων – με τη κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης – και η Εθνική Τράπεζα προχωρά στην αξιοποίησή του. Τη Παρασκευή 30 Αυγούστου, 6 νέες απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες δύο που είχαν γίνει στις αρχές του καλοκαιριού. Απολύονται συνάδελφοι που χαρακτηρίζονται από την εταιρεία τους ως «εξαιρετικοί υπάλληλοι», που έχουν προϋπηρεσία δεκαετιών, που έχουν εργαστεί για να στηρίξουν τη Τράπεζα και που πληρώνονται με μισθούς της τάξης των 600 ευρώ».

 

 

Print Friendly, PDF & Email