Αποκλειστικό ΤΕΝΕΡΓ : H Axia δίνει τιμή στόχο 6,5000 ευρώ – Στο μικροσκόπιο το report

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

  • ΦΙΛΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑ REPORT
  • ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ
  • ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ
  • ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ REPORT ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΕΝΕΡΓΑ : H AXIA ΔΙΝΕΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟ 6.50€ – ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ REPORT

Φίλοι μικρομέτοχοι, μετά την NBG sec έρχεται και η AXIA να δώσει τιμή στόχο για την ΤΕΝΕΡΓΑ τα 6.50€ (βλ. παρακάτω). Αυτό είναι πάρα πολύ καλό νέο για τους μετόχους της γιατί δένει την τιμή και συγχρόνως είναι καταλύτης για να αρχίσουν και άλλοι να την παρακολουθούν.

Το δεκασέλιδο report της AXIA έχει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα (βλ. παρακάτω). Ο αναλυτής βλέπει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να έχει EBITDA 2018e 162.2 εκ ευρώ, ΚΜΦΔΜ 48.5 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 582.6 εκ ευρώ.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα EV/EBITDA 2018e = 7.17 όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 9.10. Δηλαδή η τιμή της ΤΕΝΕΡΓΑ πρέπει να πάει στα 7.91€ !!!!! για να παίζει με EV/EBITDA 2018e = 9.1. Ακόμα, σύμφωνα με την ΑΧΙΑ, το μέσο EV/EBITDA των αμερικάνικων εταιρειών για το 2018 είναι 11.4.

Σχετική εικόνα

Για να παίξει η ΤΕΝΕΡΓΑ με EV/EBITDA 2018e = 11.4 η τιμή πρέπει να εκτοξευθεί στα 11.12€. Στα δέντρα, φίλοι μικρομέτοχοι !!!!! Τώρα, για το 2019, ο αναλυτής περιμένει η ΤΕΝΕΡΓΑ να έχει EBITDA175.4 εκ ευρώ, ΚΜΦΔΜ 50 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 692.3 εκ ευρώ. Για το 2020 περιμένει EBITDA 192.1 εκ ευρώ, ΚΜΦΔΜ 62 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 608.8 εκ ευρώ.

Το πιο σημαντικό φίλοι μικρομέτοχοι είναι ότι η ΤΕΝΕΡΓΑ τα δύο επόμενα χρόνια θα έχει κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) το κολοσσιαίο ποσό των 464 εκ ευρώ (300 εκ για αιολικά πάρκα και 164 εκ για την διαχείριση απορριμμάτων). Όμως, ο καθαρός δανεισμός θα αυξηθεί μόνο κατά 128.4 εκ ευρώ γιατί θα χρησιμοποιήσει επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε Ελλάδα και Αμερική της τάξης των 210 εκ ευρώ και συγχρόνως θα παράξει αυτά τα δύο χρόνια 186 εκ ευρώ ταμειακές ροές. Ένας πραγματικά μικρός άθλος.

Αυτό όμως που έχει για εμάς πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι παρόλο που ο αναλυτής βλέπει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να έχει για το 2018 αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές 167.2 εκ ευρώ, και πάλι αρνητικές 102.9 εκ ευρώ για το 2019, όμως βλέπει να γυρίζει το 2020 σε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές στο ποσό των 102.4 εκ ευρώ.

Συγχρόνως, παρά τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα δώσει για το 2018 μέρισμα 0.27€/μετοχή, 0.27€/μετοχή για το 2019 και 0.29€/μετοχή για το 2020. Φίλοι μικρομέτοχοι, ο αναλυτής δίνει τιμή στόχο για την ΤΕΝΕΡΓΑ τα 6.50€ βάζοντάς την να παίζει με το μέσο ευρωπαϊκό EV/EBITDA του 2019 και χρησιμοποιώντας για WACC 8%.

Η πιο σημαντική όμως λεπτομέρεια και ασφαλιστική δικλείδα είναι ότι με βάση τις εκτιμήσεις του αναλυτή η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για να παίξει με ένα EV/EBITDA 2020e = 7.4 που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος η τιμή πρέπει να πάει στα 7.14€, 9.85% πάνω από την τιμή στόχο. Τώρα αν σκεφτεί κανείς ότι οι αμερικάνικες εταιρείες ΑΠΕ θα παίζουν με ένα μέσο EV/EBITDA 2020e = 9.8, δηλαδή σε premium της τάξεως του 32.4% σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό καταλαβαίνει πόσο χαώδης είναι η διαφορά.

Τώρα, φίλοι μικρομέτοχοι, αν ο αναλυτής μειώσει το WACC χωρίς να αλλάξει τις εκτιμήσεις του για EBITDA, κέρδη και ελεύθερες ταμειακές ροές αντιλαμβάνεστε ότι αυξάνεται άμεσα και η τιμή στόχος. Φίλοι μικρομέτοχοι, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί μετά την ΕΘΝΙΚΗ Χρηματιστηριακή έρχεται και η ΑΧΙΑ να πιστοποιήσει το πόσο βαθιά υποτιμημένη είναι η ΤΕΝΕΡΓΑ. Όπως επανειλημμένα σας έχουμε πει θεωρούμε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι το απόλυτο DEEP VALUE και GROWTH STORY του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Aπό τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr

Print Friendly, PDF & Email