Αποκλειστικό: Ποιοί ξένοι κτίζουν τώρα θέση σε ΤΕΝΕΡΓ- Σκάει βόμβα στην ΜΟΗ

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΕΝΕΡΓΑ ΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ

Φίλοι μικρομέτοχοι, η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής της ΤΕΝΕΡΓΑ αξίζει ειδικής μνείας. Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγο καιρό η εταιρεία είχε κάνει placement 12.000.000 μετοχών με 4.35€ και η μετοχή τώρα παίζει στα 5.18€ και +19%, αυτό είναι ένας μικρός άθλος.

Όλοι οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές έχουν αποχωρήσει και έχουν μείνει μέσα ποιοτικά χαρτοφυλάκια που θέλουν να δουν όλη την ταινία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών τοποθετούνται ξένοι θεσμικοί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ PLACEMENT.

Πρώτη και καλύτερη χτίζει θέση ένας από τους μεγαλύτερους καναδούς asset managers,  η Connor Clark & Lunn Financial Group με υπό διαχείριση 48.7 δις δολάρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΕΝΕΡΓ

Δεύτερο χαρτοφυλάκιο που χτίζει θέση είναι το αμοιβαίο κεφάλαιο της Σουηδικής τράπεζας Handelsbanken με υπό διαχείριση 56 δις ευρώ που εξειδικεύεται στην αιολική ενέργεια.

Τρίτο χαρτοφυλάκιο που χτίζει θέση είναι ένα ETF που εξειδικεύεται και αυτό στην αιολική ενέργεια και είναι το First Trust Global Wind Energy ETF.

Φίλοι μικρομέτοχοι, για εμάς η ΤΕΝΕΡΓΑ είναι το απόλυτο growth και deep value play του ελληνικού χρηματιστηρίου και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε το νέο κλάδο δραστηριοποίησης της ΤΕΝΕΡΓΑ που είναι η διαχείριση απορριμμάτων. Η ΤΕΝΕΡΓΑ είναι το μέλλον και τώρα προσφέρεται σε πάρα πολύ ελκυστική αποτίμηση. Απλώς, θέλει υπομονή και επιμονή.

****************

  • ΣΚΑΕΙ “ΒΟΜΒΑ” ΣΤΗ MOTOR OIL

Φίλοι αναγνώστες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mikrometoxos.gr ΣΚΑΕΙ “ΒΟΜΒΑ” ΣΤΗ MOTOR OIL.

Είναι πολύ πιθανό σήμερα να βγουν για εκποίηση από μεγάλη συστεμική τράπεζα πάνω από 700.000 μετοχές. Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, κυπριακή εταιρεία είχε δανειοδοτηθεί και είχε βάλει για ενέχυρο και μετοχές της Motor Oil.

Όπως ξέρετε φίλοι αναγνώστες, η Motor Oil από τα επίπεδα των 4€ ήταν αγαπημένη μας μετοχή. Όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι σας είχαμε πει ότι θα χτυπήσει και τα 21.80€ το χαρτί. Και στις 06/11/2017 έγραψε ψηλό 21.90€.

Τα αποτελέσματα του 2017 ήταν εξαιρετικά. Το 2018 προμηνύεται πιο δύσκολο. Όμως, εάν όντως γίνει η εκποίηση των μετοχών θεωρούμε ότι από -5% και κάτω από το χθεσινό κλείσιμο δηλαδή από 18.36€ και κάτω και όσο πιο χαμηλά γίνεται είναι εξαιρετική ευκαιρία για αγορά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΗ

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μετοχή της Motor Oil θα μπει φέτος στον MSCI. Αυτό είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας που έχουμε.

Φυσικά πρέπει να είμαστε με το δάκτυλο στη σκανδάλη γιατί πολλοί παίκτες βγάζουν μεγάλα κέρδη με αποτέλεσμα να ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος ρευστοποιήσεων.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ και συμπαραστάτη όλων των μικροεπενδυτών…

Print Friendly, PDF & Email