Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός- Εξαγοράσιμες οι ποινές του

Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός

Ο επιχειρηματίας κατάφερε να μετατρέψει τις ποινές του σε εξαγοράσιμες και αναμένεται εντός της ημέρας να βγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρισκόταν.

Τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του στην Κηφισιά για χρέη, ο Μπάμπης Βωβός αναμένεται να αποφυλακιστεί.

  • Ο 87χρονος επιχειρηματίας παρέμεινε κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού τις τελευταίες δύο ημέρες, ωστόσο ενημερώθηκε σήμερα (26/11) ότι η προσφυγή του έγινε δεκτή.

Αυτό σημαίνει ότι θα αποφυλακιστεί υπό τον όρο να καταβάλει σε 24 δόσεις το εξαγορασιμο κομμάτι της ποινής του, με την πρώτη δόση πληρωτέα τον Ιανουάριο του 2021.

  • Αρχικά, είχε αποφασιστεί η μεταφορά του κ. Βωβού στις φυλακες Ναυπλίου. Ωστόσο, με εισήγηση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομειο των φυλακών Κορυδαλλού καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποφυλάκισης του.

Οι δικηγόροι του κατέθεσαν προσφυγή και πέτυχαν συγχώνευση ποινών, μετατροπή τους σε χρηματική ποινή και δοσοποίηση των χρεών στην εφορία. Το έγγραφο εν συνεχεία διαβιβαστηκε στη διευθυνση των φυλακών, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η αποφυλάκιση του επιχειρηματία.