Αποφυλάκιση υπό όρους θα ζητήσει ο Μπρέιβικ

Την αποφυλάκιση του υπό όρους θα ζητήσει ο Νορβηγός κατά συρροήν δολοφόνος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, όπως ανέφερε σήμερα ο δικηγόρος του Έινσταϊν Στόρβικ στην εφημερίδα VG.

Ο Μπρέιβικ εκτίει ποινής κάθειρξης 21 ετών για τη μαζική δολοφονία 77 ανθρώπων σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας τον Ιούλιο του 2011. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει εν καιρώ ειρήνης στη σκανδιναβική χώρα.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι η μέγιστη, ωστόσο μπορεί να ζητήσει να εξεταστεί αίτημα αποφυλάκισής του υπό όρους, αφού έχει εκτίσει τα 10 χρόνια της ποινής του – μια προϋπόθεση που θα πληροί τον Ιούλιο του 2021. Αρμόδια να αποφασίσουν εάν συντρέχουν λόγοι για να αφεθεί ελεύθερος είναι τα δικαστήρια της χώρας, αν και η κράτησή του μπορεί επίσης να παραταθεί επ’ αόριστον αν κριθεί ότι συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την κοινωνία.

«Κατ’ απαίτησή του έχω αποστείλει αίτημα αποφυλάκισης. Είναι ένα δικαίωμα που έχουν όλοι οι φυλακισμένοι και θέλει να το χρησιμοποιήσει», δήλωσε ο δικηγόρος.