Αποφύγαμε τα χειρότερα στην Εύβοια – Mεγάλη κινητοποίηση για τον περιορισμό της πυρκαγιάς

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην κεντρική Εύβοια ξύπνησε τις μνήμες της περυσινής καταστροφής και δημιούργησε μεγάλη ανησυχία.

Η αλήθεια είναι ότι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις που πολέμησαν με τις φλόγες όλη τη νύχτα.

Το πρωί η κατάσταση έδειχνε ελεγχόμενη και με την επιστροφή των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο.

Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, ο Σίμος Κεδίκογλου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Ευβοίας ήταν παρών από τις πρώτες κιόλας ώρες της πυρκαγιάς και συμμετείχε ενεργά στον συντονισμό των προσπαθειών, αλλά και στη στήριξη των κατοίκων και των τοπικών παραγόντων.

Ο Κεδίκογλου ούτως ή άλλως δεν λείπει ποτέ από την ιδιαίτερη πατρίδα του, ασχολούμενος συστηματικά και με τα μικρά και με τα μεγάλα της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Οι γνωρίζοντες μάλιστα λένε ότι είναι από τους πιο σταθερούς και αποτελεσματικούς υποστηρικτές του σχεδίου Μπένου για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας μετά την καταστροφή του 2021.