ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΤΕ: Δικαστική δικαίωση για τους συνταξιούχους τoυ ΛΕΠΕΤΕ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα 16/10 η συζήτηση αντίστοιχων αγωγών συνταξιούχων που εκπρoσωπούνται από το δικηγόρο κο. Γ. Κυριακόπουλο.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ευκαιρίας σε περίπου 16.000 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας να διεκδικήσουν τη χρηματοδότησή τους από το ΛΕΠΕΤΕ – λογαριασμός επικούρησης προσωπικού-  που διεκόπη ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ανοίγει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κάνει δεκτή την αγωγή 360 συνταξιούχων κατά της τράπεζας.

Πιο αναλυτικά συμφωνά με τον ομότιμο καθηγητή κ Κωνσταντίνο Κρεμαλή το δικηγορικό γραφείο του οποίου χειρίστηκε την επίμαχη υπόθεση το δικαστήριο με την un αριθμ. 1896/2018 απόφασή του υποχρεώνει την ETE να καταβάλει άμεσα το σύνολο των μηνιαίων παροχών επικούρησης από τον Νοέμβριο του 2017 έως σήμερα σε έκαστο εκ των συνταξιούχων και μάλιστα νομιμοτόκως από τότε που έκαστο μηνιαίο ποσό κατέστη απαιτητό και ληξιπρόθεσμο και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση.

Σημεία αναφοράς της απόφασης αποτελούν και η αναγνώριση του ΛΕΠΕΤΕ ως λογαριασμού καθορισμένων παροχών καθώς και του επικουρικού βοηθήματος ως μισθολογικής εργοδοτικής παροχής επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει Η θετική έκβαση της υπόθεσης αυτής αναμένεται να επηρεάσει θετικά και την εξέλιξη των υποθέσεων οι οποίες έχουν ήδη εκδικασθεί ή θα εκδικασθούν στο μέλλον και αφορούν στην παροχή του επικουρικού βοηθήματος από το Λογαριασμό Επικούρπσης της Εθνικής Τράπεζας.

Το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ προέκυψε κατόπιν απόφασης του τέως διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να διακόψει τη χρηματοδότηση η οποία τα τελευταία έτη ανερχόταν για κάθε συνταξιούχο σε ένα ποσό της τάξεως των 600 ευρώ μήνα.

Η διοίκηση της Εθνικής θα κάνει ό τι είναι δυνατό για να λυθεί το θέμα επισήμανε από την πλευρά του ο νέος CEO της τράπεζας κ Παύλος Μυλωνάς προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί θάρρος

Πηγή ΕΛ. ΤΥΠΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

Print Friendly, PDF & Email