Απόδοση ευθυνών για τον θάνατο του 36χρονου που έριξαν στη θάλασσα από το Blue Horizon – Η αντίδραση της ακτοπλοϊκής

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά: Ο άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν μέλη του πληρώματος πλοίου τον έριξαν στην θάλασσα, ενώ εκείνος προσπαθούσε να επιβιβαστεί λίγο πριν την αναχώρηση.

Όλα έγιναν γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, κατά την αναχώρηση του πλοίου «Blue Horizon» της Bluestar Ferries, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο. Αρχικά το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 36 ετών που έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να εισέλθει στο πλοίο, ενώ είχαν λυθεί οι κάβοι.

Ωστόσο την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν, και μάλιστα δύο φορές, τον 36χρονο που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δίπλα στον καταπέλτη υπήρχε μία βαλίτσα και κάποια αντικείμενα, τα οποία δεν αναζήτησε κανείς. Οι λιμενικοί πήραν τα αντικείμενα, εκτιμώντας πως ενδεχομένως ανήκουν στον άντρα που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες, πως δεν έγινε καμία προσπάθεια για τη διάσωση του 36χρονου.

Η εταιρεία άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο αναχώρησε για την Κρήτη πέντε λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα, ενώ συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τρία μέλη πληρώματος.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group. «Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Για απόδοση ευθυνών δεσμεύεται σε ανάρτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκφράζοντας τη θλίψη του για το χαμό του ανθρώπου.