Αποδέχεται την ήττα; Ο Τραμπ έδωσε εντολή να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παρότι συνεχίζει να μην παραδέχεται την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, έδωσε χθες Δευτέρα το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

«Αυτό που χρειάζεται να γίνει» για το «καλό της χώρας», όπως ανέφερε μέσω Twitter.

Έγραψε σχετικά:

Θέλω να ευχαριστήσω την Emily Murphy της GSA για την σταθερή αφοσίωση και την πίστη της στη χώρα μας. Έχει παρενοχληθεί, απειληθεί και κακοποιηθεί – και δεν θέλω να συμβεί αυτό σε αυτήν, την οικογένειά της ή τους υπαλλήλους της GSA. Η υπόθεσή μας συνεχίζεται Δυνατά, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Ωστόσο, προς όφελος της χώρας μας, προτείνω στην Έμιλι και την ομάδα της να κάνουν ό, τι πρέπει να γίνει σε σχέση με τα αρχικά πρωτόκολλα και έχω πει στην ομάδα μου να κάνει το ίδιο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η ομάδα των δικηγόρων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές χθες Δευτέρα ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου με προσφυγές στη δικαιοσύνη, μετά την κύρωση από την πολιτεία Μίσιγκαν, ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης, της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

«Η κύρωση από τους πολιτειακούς αξιωματούχους είναι απλά διαδικαστικό βήμα», έκρινε η Τζίνα Έλις, νομική σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

  • «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την εκλογική νοθεία σε όλη τη χώρα καθώς δίνουμε μάχη να καταμετρηθούν όλες οι νόμιμες ψήφοι. Οι Αμερικανοί πρέπει να εξασφαλίσουν την εγγύηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι δίκαιο και νόμιμο».

Ο Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του από τον Μπάιντεν, καταγγέλλοντας νοθεία, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States