Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – Θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

«Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια επιτροπή των μπλόκων, ανακοινώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποχώρηση των τρακτέρ.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η επιτροπή, αύριο Τετάρτη οι αγρότες θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα: «Συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη τη χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη έναν χρόνο αργότερα. Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας».

Όσον αφορά τα αιτήματα της κινητοποίησης, η επιτροπή των μπλόκων επισημαίνει: «Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας επειδή δεν θέλει να θίξει ούτε κάτ’ ελάχιστον τα συμφέροντα μας χούφτας εμποροβιομηχάνων και μεγαλοεισαγωγέων που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού μας… Η κυβερνητική άρνηση δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα».