Αποχώρηση των Αμερικανών από την Συρία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος: Aνοίγουν τον δρόμο στον Ρ.Τ.Ερντογάν για εισβολή

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος ότι όχι μόνο ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα εισβάλει στη Βόρεια Συρία αλλά και ότι οι Αμερικανοί θα αποχωρήσουν από την περιοχή ανοίγοντας έτσι ολοκληρωτικά το δρόμο για τις τουρκικές δυνάμεις!

«Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην σχεδιασμένη επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία. Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν, ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των ΗΠΑ, έχοντας νικήσει Χαλιφάτο του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην άμεση περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

To περασμένο Σάββατο, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη με σκοπό την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από τα συροτουρκικά σύνορα, αλλά και τη δημιουργία μιας ελεύθερης διέλευσης για τους πρόσφυγες.