Αποχωρεί η ΕΤΕ από την ΠΑΝΓΑΙΑ – Το deal των 400 εκατ. ευρώ

Αποχωρεί η Εθνική Τράπεζα στο τέλος Μαρτίου από την Εθνική Πανγαία,  στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Invel.

Η Invel Real Estate με επικεφαλής τον Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου, εξαγόρασε το 65% της Πανγαία με σύμβαση που υπέγραψε με την Εθνική Τράπεζα (30/12/2013), έναντι συνολικού τιμήματος 653 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προέβλεπε η Εθνική Τράπεζα να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της ΑΕΕΑΠ για πέντε έτη, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2018. Οι δύο πλευρές, όπως έχουν ανακοινώσει, έχουν προβεί στην τροποποίηση της αρχικής τους συμφωνίας, παρατείνοντάς την για ακόμα τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι την 31/3/2019.

Η Εθνική Τράπεζα θα πουλήσει στην Invel το υπόλοιπο της συμμετοχής της στην Πανγαία, δηλαδή το 33% του μετοχικού της κεφαλαίου αξίας περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Οι συζητήσεις για τη νέα συμφωνία προχωρούν και παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της Invel  προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την εξαγορά του 33% της Πανγαία, που θα την καταστήσει πλέον τον μοναδικό της μέτοχο.

Το 2018 η Πανγαία ανακοίνωσε συμφωνίες εξαγοράς ακινήτων της τάξεως των 280 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά κτηρίου γραφείων στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία (City Tower), έναντι συνολικού τιμήματος 78,6 εκατ., ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητά μία ακόμα εξαγορά ξενοδοχείου στην Κύπρο.

Print Friendly, PDF & Email