Αποχωρεί από τη Ρωσία η Societe Generale – Πουλάει τη συμμετοχή της στη Rosbank

Την αποχώρηση της από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της Rosbank, ανακοίνωσε η Societe Generale.

Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα εκχωρήσει ολόκληρο το μερίδιο της Rosbank και της ρωσικής ασφαλιστικής θυγατρικής στην Interros Group, που είναι εκ των προηγουμένων μετόχων της Rosbank.

Η SocGen τόνισε πως η πώληση θα οδηγούσε σε διαγραφή 2 δισ. ευρώ από την καθαρή λογιστική αξία των δραστηριοτήτων που εκποιήθηκαν, και σε έκτακτο μη ταμειακό ποσό 1,1 δισ. ευρώ.

Η επίπτωση της πώλησης της Rosbank και των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων στον κεφαλαιακό δείκτη της τράπεζας, αναμένεται να διαμορφωθεί στις 20 μονάδες βάσης, αν και η γαλλική τράπεζα τόνισε πως θα παραμείνει αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της.
Προηγουμένως η Societe Generale δήλωσε πως η έκθεσή της στη Ρωσία διαμορφωνόταν στο 1,7% της συνολικής έκθεσης του ομίλου στο τέλος του προηγουμένου έτους, με τις δραστηριότητες στη Ρωσία να αποκομίζουν το 2,7% των καθαρών κερδών του 2021. Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης αποτελείται από την έκθεση των 15,4 δισ. ευρώ στη Rosbank.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, καθώς υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών και αντιμονοπωλιακών αρχών.