Από το Α μέχρι το Ω: Στο κόσμο του Χ.Α. (03/8/2021)

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Φωνάζουμε καιρό τώρα για τον αναξιοποίητο θησαυρό της ΑΣΤΑΚ και τις παραινέσεις να αξιοποιηθεί άμεσα. Φαίνεται, ότι οι πληροφορίες ότι η διοίκηση της ΑΛΦΑ διαβάζει Μ/Μ ευσταθούν.

  • Η τράπεζα ανακοίνωσε αξιοποίηση της εταιρίας των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων και την προικοδοτεί με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ακίνητα. Μαζί με το ταμείο των 100 εκατομμύριων ευρώ που διαθέτει η εταιρία, μάλλον θα δούμε εξελίξεις στο ταμπλό σύντομα.  Εχουμε δώσει τιμή στόχο αρχικά στα 10+ευρώ χωρίς τις προοπτικές ανάπτυξης. Μόνο βάση της σημερινής αξίας της εταιρίας (ΟΑΚ).

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ…


ΑLPHA BANK: Τελείωσε η αύξηση, άρχισε απ’ ό,τι φαίνεται και το συμμάζεμα των θυγατρικών… Λέτε να έχουμε θετικές εκπλήξεις στο ταμπλό; Λέτε ο μ/μ να τασσόταν τόσον ανοικτά υπέρ της, αν δεν την πίστευε;


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Μην μας ρωτάτε για το που μπορεί να πάει η τιμή μίας μετοχής. Σε περιόδους Τάσης, δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις. Αλλά και γενικά. Τι θεμελιώδη και κουραφέξαλα; Δείτε την ΞΥΛΚ στο πλαφόν με 160 χιλιάδες τεμάχια.

  • Μία εταιρεία με καθαρή θέση – ίδια κεφάλαια μόλις 2,4 εκατ. ευρώ και δανεισμό 29,5 εκατ. ευρώ, ζημιογόνος κλπ κλπ και την κλείδωσαν σχεδόν στο πλαφόν του +30%!!

ΟΠΟΥ θέλουν επομένως μπορούν να πάνε και τις ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ, ΛΑΝΑΚΑΜ, ΜΠΗΤΡΟΣ, ΦΙΕΡΑΤΕΞ, ΚΟΥΑΛ, ΜΙΝΕΡΒΑ κλπ κλπ που μας ρωτήσατε. Η κάθε μία με την τύχη της δηλαδή. Με προυπόθεση απαραίτητη, να βρει τερματικό σπόνσορα.

ΒIOΧΑΛΚΟ: Επανέρχεται με νέες αξιώσεις στο προσκήνιο… Ιδανικό το timing εισόδου στα χαμηλά των 4,2000 ευρώ.


ΓΕΒΚΑ – απάντηση: Της λείπει η συνέχεια, κάθε φορά που πάει να κάνει κάτι, υποχωρεί, λιποψυχάει… Κι αυτή την φορά, όλα είναι υπέρ της.


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΡΕΚΟΡ (ΑΡΝΗΤΙΚΟ): ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΕΛΓΕΚΑ: Την περίμεναν κάτω από τα 20 σεντς, για να την… κοιτάξουν. Δημοκρατία έχουμε, φόρο δεν πληρώνει κανείς για να συμβουλεύει τους άλλους επί παντός επιστητού. Οπότε…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο Χ.Α αν έχεις cash-έρι μέχρι του σπανού τα γένεια φυτρώνουν…

ΕΚΤΕΡ: Δικαιώνει τους λιγοστούς φίλους της, που στο χέρι της είναι να ξαναγίνουν πολλοί.


ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ στον Μ/Μ : «2/8/21- Ηλίας Ζαχαράκης: Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι… “Μας τα πήραν τα καλά χαρτιά πατριώτη»

  • Εμ Ηλία μου, τι θα περίμεναν; Αν ο αναβαλλομενος φόρος τελικά μετράει; Αν μας την πέσει ο Εντρογάν ή αν ο στροφέας πέρασε την υποτείνουσα; Ο,τιδήποτε βγάζει απόδοση πάνω από 2-3% το αγοράζετε, όταν τα επιτόκια είναι αρνητικά. Τα μηχανήματα τυπώνουν αβέρτα! Παρεπιπτόντως, αν δεν έχετε διαβάσει το άρθρο, να το κάνετε. Εξαιρετικό (ΟΑΚ).

Η ΑΓΟΡΑ ποτέ δεν κάνει το χατήρι των πολλών, ούτε βλέπουν προκοπή μαζί της οι αιωνίως δειλοί. Είναι πάντα εδώ με πλούσια τα ελέη της σε αυτούς που την προσεγγίζουν με αγάπη, με κατανόηση και όχι με άγρια… δολοφονικά ένστικτα. Ποτέ της δεν θα επιβραβεύσει αυτούς που βάζουν ένα χι, ψι ποσό και θέλουν να το κάνουν χ χ5 ή ψι χ10 σε χρόνο dt λες και τους τα χρώσταγε.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΣ αυτή την περίοδο, τα περισσότερα χαρτιά δεν αδικούνται βάσει των μεγεθών τους και όχι μόνον. Αλλά υπάρχει αισιοδοξία, ότι η Χώρα μας αυτή την φορά θα εκμεταλλευτεί την τελευταίαν ευκαιρίαν οικονομικής ανά(σ)τασης που της προσφέρεται και θα ζήσει περιόδους πραγματικής ανάπτυξης θέτοντας ισχυρές παρακαταθήκες για το απώτερον μέλλον της.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ+ ΙΝΤΡΑΛΟΤ+ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Τρίο θανατηφόρο… Ειδικά η 1η, θα γράψει νούμερα που δεν μπορεί κανείς να τα φανταστεί. Πριν μερικούς μήνες είχαμε απαντήσει σε φίλο αναγνώστη, ότι θα την δούμε εν ευθέτω χρόνω να φτάνει μέχρι τον Ftse25.

ΙΝΤΕΚ: Με την κ/φση να αγγίζει πλέον τα 100 εκατ. ευρώ και την αγορά να αναμένει τις επόμενες κινήσεις της νέας διοίκησης… Το ότι θα άλλαζε χέρια η ΙΝΤΕΑΛ, ότι ο μεγαλοπειχειρηματίας του κλάδου κατείχε το 10% είτε στο όνομα του, είτε μέσω εταιρικού σχήματος κλπ τα ξέρατε από εδώ και μόνον εδώ, για να μην ξεχνιόμαστε με την ομήγυρι…

ΚΕΚΡΟΠΑΣ – απάντηση: Είναι νωρίς ακόμη για να ξέρουμε πότε θα εκδικαστεί η θυπόθεση. Αλλά πάλι και να μάθουμε, εκείνο που μετράει είναι το πόσο μετά θα ανακοινωθεί…

ΚΟΥΕΣ: Πάντα σε ιστορικά υψηλά…

ΚΡΙ ΚΡΙ: Ομοίως…

  • Και είναι αμφότερες από τις μεγάλες αδυναμίες του παιδιού μου (Μάνος) και του αιγινίτη φίλου μου Ηλία Ζαχαράκη.

LAMDA DEVELOPMENT: Και εδώ τα διαγράμματα κάνουν θαύματα. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει το τετραγωνικό σε έναν ουρανοξύστη, πάντως σε μια πολυκατοικία πάνω απο 1200 Ευρώ δεν πάει. Όταν πουλάς λοιπόν με 8000-12.000 το τετραγωνικό και ας πούμε σου κοστιζει 2 τότε έχεις βγάλει κατά μέσον όρο 8 χιλιάρικα. Βάλε αυτό επί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά και θα καταλάβεις τι περιουσία θα χτίσει η ΛΑΜΔΑ με το οικόπεδο γωνία που αγόρασε, αν θυμάμαι καλά με 150 ευρώ το μέτρο.

ΜΟΗ: Η Shell παραγωγός πετρελαίου ανακοίνωσε άνοδο μερίσματος 38% γιατί τα κέρδη της από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ξεπετάχτηκαν στα 5 ΔΙΣ. Φυσικά φωνάζουμε από πέρυσι για την RDSA, αλλά βρε παιδιά είναι θέμα χρόνου και για τα περιθώρια διύλισης να εκτιναχθούν. Και γράφω για την ΜΟΗ, γιατί έχει μακράν καλύτερη διοίκηση από την ΕΛΠΕ. (ΟΑΚ).

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Απουσιάζει πλήρως αυτή την περίοδο το επενδυτικό ή καλύτερα το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον για την μετοχή της γιατί ενέχει τον φό βο του εγκλωβισμού, ενώ παράλληλα θεμελιωδώς δεν δικαιούται το κάτι παραπάνω. Βέβαια στο Χ.Α τα πάντα γίνονται, όταν υπάρχει θέληση. Αν η ΜΟΤΟ είχε την διοίκηση της AVE θα ίπτατο στο ταμπλό…

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Εν αναμονή του 6μηνου της, η μετοχή ζει μεγάλες στιγμές για τα δικά της δεδομένα… Τοι δεύτερο 6μηνο της προμηνύεται απρόβλεπτον αν μη τι άλλο…

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ: Δεν μπορεί κανείς με σώας τας φρένας να μέμφεται μία διοίκηση ενός ομίλου ή μίας εταιρείας που επί σειράν ετών καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα, που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμια εμβέλεια ως μία από τις καλύτερες του κλάδου της, που δεν οφείλει σεντ και έχει γεμάτα τα ταμεία της με δεκάδες εκατομμύρια, που οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της αγγίζουν το άριστα επειδή η μετοχή της δεν κάνει κομμάτια στο ταμπλό.

  • Αντ’ αυτής, πρέπει να μέμφεται όλους εκείνους που επιλέγουν να ασχολούνται με μετοχές εταιρειών που δεν φτάνουν το μικρό δακτυλάκι της επειδή το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι το χαρακτηριστικό του τερματικού τζόγου κι ας είναι σαπάκια ή τριτοτέταρτης κατηγορίας μετοχούλες για να μην γράψουμε τίποτ’άλλες λεξούλες, λιμανιάτικες.

ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ βέβαια η συγκεκριμένη και την συμπαθέστατη τάξη των Αναλυτών που ούτε ένας εξ αυτών καταδέχτηκε να ασχοληθεί μαζί της, παρά τα εξαιρετικά επαναλαμβανόμενα ετήσια αποτελέσματα της. Βλέπετε, αν δεν πέσει μαρούλι καταπράσινο στα σπίτια η ποινή είναι μόνον μία και εφαρμόζεται στο απόλυτον: ΚΑΤΑΔΙΚΗ εις αφανισμόν.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΧΘΕΣ


ΟΛΘ: Κρίμα, να μαραζώνει στο ταμπλό στην κ/φση των 265 εκατ. ευρώ.


ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ και ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αμφότερες τιμούν τον θεσμό του Χ.Α με μία μικρή πάντως διαφορούλα. Τα ΠΛΑΚΡ… εξεπανέκαθεν, ενώ τα ΠΛΑΘΡ την τελευταία διετία.

REVOIL, Κρούω κώδωνα για τα κέρδη της εταιρίας από τα 0,8000 Ευρώ. Τώρα στα 1,4000 και του χρόνου στα 2,0000.  Πάντα βάση λογικής και όχι χειρομαντείας. (ΟΑΚ)

SPACE: Θα εισέλθει και στο Διάστημα με την επίδειξη ταυτότητας…

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Ποιός να το περίμενε ότι η δική του μετοχή θα αποκτούσε τέτοιο ενδιαφέρον και τόση κιν ητικότητα. ΟΜΩΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ…

  • Απάντηση: Ρωτήσαμε τον Κατάσκοπο του μ/μ και μας ενημέρωσε ότι το πακέτο (280 χιλ. τμχ) που θα συμπληρώνει την αποχώρηση των Αντιρρησιών θα αλλάξει χέρια, προσεχώς. Λίαν προσεχώς…

ΥΣΤΕΡΟΥΝ εμφανώς εδώ και πολύ καιρό οι μετοχές των ΦΟΥΡΛΗΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, FLEXOPACK, ΠΛΑΙΣΙΟ και μερικές ακόμη. Αλλά ο τροχός ρόδα είναι και γυρίζει…

ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ οι μετοχές των:-


ΦΟΥΡΛΗΣ: Θεού δώρον πλέον η μετοχή του ομίλου, αποτελεί την πεμπτουσία της τερματικής ευκαιρίας, τον ορισμό του ΤΖΑΜΠΑ για πλείστους όσους λόγους. Τίποτα άλλο για την ώρα…

ΦΙΕΡΑΤΕΞ:  Βρήκε χορηγό; Τότε έχει ελπίδες για κάτι καλό στο ταμπλό. Δεν βρήκε; Τότε θα βολοδέρνει μία ζωή γύρω από τα 0,4000 με 0,6000. Η διοίκηση και οι μεγαλομέτοχοι δεν ασχολούνται με την μετοχή (και πολύ καλά κάνουν) ενώ ο χορηγός δεν έχει να φοβάται ότι μπορεί να φάει χαρτιά στο κεφάλι εκ μέρους τους.

FRIGOGLASS: Ανακοινώνει τα αποτελέσματα 6μήνου την προσεχή Πέμπτη 5/8. Δεν περιμένουμε το κάτι τόσο σημαντικό που να αλλάξει την προσέγγιση της αγοράς απέναντι στη μετοχή του. Οσοι ασχολούνται μαζί του ποντάρουν στην αναγέννηση του.

Χ.Α: Αριστα 10 στα δέκα εσχάτως και τα πλήκτρα στα κάγκελα!!

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ στην λιμνοθάλασσα του Χ.Α … ΦΟΥΡΛΗΣ, ΦΡΛΚ και FOURLIS

  • Ω, τι κόσμος αγγελικά πλασμένος πατέρα!

Ξαναδιαβάζουμε… “Οι εισηγμένες που πληρούσαν τα κριτήρια εισαγωγής στον Athex ESG είναι οι: Coca-Cola, ΟΤΕ, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, Jumbo, Τράπεζα Πειραιώς, Titan, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Lamda Development, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Βιοχάλκο, Fourlis, ΕΧΑΕ, Quest, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Aegean, Ελβαλχαλκόρ, ΟΛΠ, Cenergy, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιατρικό Αθηνών, Πλαίσιο, Αλουμύλ και Inform Λύκος”.klp klp….

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ εσύ, που έχεις δύο δράμια μυαλό να δέχεσαι αγόγγυστα να σε δουλεύουν.
Κι όμως κανένας ή μάλλον σχεδόν κανείς δεν θέλησε να εκφραστεί δημόσια και να τους πει…
  • Πάτε καλά άνθρωποι μου;
  • Για ποιο περιβάλλον μας μιλάτε και για ποια φροντίδα του κοινωνικού (αλλά και επενδυτικού) συνόλου επαίρεσθε;
  • Οι μισές από δαύτες είτε έχουν ρημάξει το περιβάλλον, είτε έχουν διαλύσει οικονομικά σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα.