Από το Α μέχρι το Ω: Στο κόσμο του Χ.Α. (02/8/2021)

ALPHA BANK: Μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 2% το 2024 και επάνοδο σε μια «ουσιαστική μερισματική πολιτική από το 2023» προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της διοίκησης της Alpha Bank, όπως το περιέγραψε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.

 • Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy, η διοίκηση της Alpha Bank έχει ανακοινώσει πρόσθετες τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων ύψους 8,1 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας, σύμφωνα με τον κ. Ράπανο, την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση, η οποία με το περιοδικό «The Banker», κατατάσσει την τράπεζα στην 179η θέση μεταξύ των 1.000 ισχυρότερων τραπεζών παγκοσμίως.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Η μετοχή του ομίλου φαίνεται διαγραμματικά να έχει φτάσει την περιοχή πιθανών επενδυτικών τοποθετήσεων, καθώς λαμβάνει τιμές τόσο κοντά στον ανοδικό στροφέα “R” όσο και μέσα στη σημαντική ζώνη στήριξης των 4,50 με 4,40 ευρώ. Σθεναρή άρνηση περαιτέρω διολίσθησης θα ανάψει το πράσινο φως για μια ανοδική ανάταση προς τα 5,20 με 5 ευρώ.


ΓΡΙΦΟΣ της απόδοσης των μετοχών είναι η ανεξήγητα υψηλή απόδοση που προσφέρουν ορισμένες μετοχές σε σχέση με αυτή που προκύπτει εάν χρησιμοποιηθούν ορθολογικά υποδείγματα αποτίμησης. Σύμφωνα με την θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς, όσο μεγαλύτερο κίνδυνο έχει μια επένδυση, τόσο υψηλότερη θα πρέπει να είναι και η απόδοση που προσφέρει. Έτσι, αν οι επενδυτές ήταν ορθολογικοί θα έπρεπε να απορρίψουν τα ομόλογα με την χαμηλή απόδοση για να επενδύσουν σε μετοχές.

***

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 διατήρησαν το σήμα τους σε strong buyενώ ο δείκτης Nasdaq  διαπραγματεύεται με σήμα neutralΣτην Ευρώπη, ο δείκτης DAX 30 διαπραγματεύεται με σήμα neutralκαι οι δείκτες FTSE 100 και CAC 40 με σήμα strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Η ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων ημερών στο ταμπλό.

Παρόλα αυτά πάντως υστερεί από την αρχή του 2021 έστω οριακά, έχοντας διαπραγματευτεί στο στενό εύρος των 14,68 με 16,12 ευρώ.

***
ΖHTOYMENON (Γιάννης Σιάτρας): Το ότι οι νέοι επενδυτές δεν έχουν ακόμη βιώσει μία μεγάλη άνοδο, σε συνδυασμό με την αρνητική φήμη που -δίκαια ή άδικα δεν έχει σημασία- απέκτησε το Χρηματιστήριο κατά την τελευταία 20ετία, τους κάνει διστακτικούς να προσεγγίσουν το χώρο και να πιστέψουν σ’ αυτόν.
 • Έτσι, ενώ η αγορά έχει αλλάξει κατεύθυνση, ήδη από το 2016 με 2017 και ενώ η τιμή του Δείκτη έχει διπλασιαστεί και οι τιμές πολλών μετοχών έχουν πολλαπλασιαστεί, τα στοιχεία που δημοσιεύονται κάθε μήνα για τον αριθμό των ενεργών επενδυτών, παραμένουν απογοητευτικά. Ο κόσμος εξακολουθεί να διστάζει. Ή πιστεύει ότι, άνοδος είναι το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 900  μονάδες. Και όμως, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, τα χρηματιστηριακά κέρδη ήταν, για τις περισσότερες μετοχές, εξαιρετικά μεγάλα!

Για όσους δεν έζησαν την εποχή του 1990, ο μόνος τρόπος για να αντιληφθούν τί ακριβώς σημαίνει ένα “χρηματιστηριακό πάρτι” ή μία “χρηματιστηριακή φούσκα”, είναι να διαβάσουν χρηματιστηριακή ιστορία. Όμως, τα κείμενα της χρηματιστηριακής ιστορίας, ιδίως των τελευταίων δεκαετιών, είναι περιορισμένα, αλλά και επιφανειακά, με την έννοια ότι περιορίζονται στα γνωστα και “τετριμμένα”.

 • Το γεγονός αυτό, δίνει μεγάλη αξία στο ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, το οποίο, μετά από επίπονη έρευνα πολλών ετών, διαθέτει δικά του ιστορικά αρχεία, τα οποία επεξεργάζεται και συχνά δημοσιεύει άρθρα που βοηθούν τους αναγνώστες του, να μάθουν τί και γιατί γινόταν στο παρελθόν. Επειδή, στα χρηματιστήρια, όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το “σήμερα” είναι συνάρτηση.
***

Η ενδεκάδα του Ιουλίου 2021

 • ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Απόδοση μετοχής και ανεκτή εμπορευσιμότητα

TΕΡΜΑ:

 • LAMDA DEVELOPMENT

ΑΜΥΝΑ:

 • Δεξιά:- ELGEKA
 • Κεντρικοί:- ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, NAYΠAKTOY
 • Αριστερά:– ΦΙΕΡΑΤΕΞ

ΚΕΝΤΡΟ:

 • Αμυντικό χαφ:– ΜΟΥΖΑΚΗΣ
 • ΒΟΧ to BOX:– ΙΝTRACOM
 • Δημιουργικό χαφ:– SPACE

ΕΠΙΘΕΣΗ

 • Δεξιά:– EΠΙΛΕΚΤΟΣ
 • Σέντερ φορ:– EPSILON NET
 • Αριστερά:– INTRALOT

AΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚH: ΕΚΤΕΡ, ΜΙG, REDS, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΓΕΒΚΑ, QUEST, PAPOYTSANHS, ENTERSOFT, OTE, MEDICON, REVOIL

***

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Το ”ταξίδι” δεν είναι τόσο μακρύ αλλά εντός του 2021. Η τεχνολογία παίρνει τα ”ηνία” από τις ΑΠΕ με δυναμική λόγω της πανδημίας και ξεχωρίζω τη πρωτογενείς τεχνολογικές όπως είναι η INTRASOFT και η IDE (δευτερευόντως) και όχι ”μεταποιητικές  συναρμολόγησης”. Η εγκατάσταση και συντήρηση λογισμικού προηγείται και η ζήτηση σε παραγωγικές εφαρμογές αυξάνεται λόγω της πανδημίας. Οι εισηγμένες τεχνολογικές ”απέχουν” σε όγκους και αντίστοιχες εφαρμογές από τις δύο αναφερόμενες όπως και στη διεθνοποιημένη ανάληψη έργων (σχόλιο πολύ σοβαρού ιδιώτη(;) στον ΕΚΗΒΟΛΟ -Giannis Chrysovitsanos)

***
ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ 

Το τι κάνει ή θα κάνει μία μετοχή δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς παραθέτουμε στοιχεία και εκτιμήσεις για όλες τις εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α. Δεν αρκούμεθα μόνον στις 20 με 30… αναμασόμενες που προβάλονται συνεχώς μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, δεν κάνουμε δηλ. απλά δημόσιες σχέσεις. Και αντί να ειρωνευόμαστε όλες εκείνες τις εταιρείες που δεν κάνουν κομμάτια, προσπαθούμε – όπου αξίζει τον κόπο – να τις αναδεικνύουμε.

 • Ταυτόχρονα συνιστούμε να μην κυνηγούν τις τιμές οι υποψήφιοι αγοραστές τους και να τοποθετούν σε κάθε μία εξ αυτών 1500 με 2000 ευρώ μάξιμουμ. Ολες, μα όλες αυτές, οι εταιρείες που έχουμε αναδείξει έχουν αποφέρει απίστευτες αποδόσεις στους επενδυτές μετόχους τους. Για όλες έρχεται μία εποχή που όχι μόνον κάνουν κομμάτια, αλλά κυριολεκτικά κάνουν πάρτι. Αναρίθμητα τα σχετικά παραδείγματα, όλοι οι φίλοι αναγνώστες του μ/μ τα γνωρίζουν πολύ καλά.
***
ΛΑΝΑΚΑΜ – Απάντηση
Με €7,5 εκ. κεφαλαιοποίηση, με σχεδόν ανύπαρκτο δανεισμό (ούτε καν 20% ο δείκτης δανειακής μόχλευσης) και όλα τα κονδύλια (απαιτήσεις, εμπορεύματα, υποχρεώσεις) να είναι σχεδόν μηδενισμένα, ουσιαστικά αγοράζουμε μια μικρή ΑΕΑΠ, η οποία έχει να έχει έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων της, ενώ ένα σημαντικό ακίνητό της είναι προς ένταξη στο σχέδιο πόλης, που μπορεί να προσφέρει σημαντική ενίσχυση στα ίδια κεφάλαια. Ένα μικρό ποντάρισμα το δικαιούται και με το παραπάνω!!! Συναλλαγές και αμοιβές διευθυντικών στελεχών!!
 1. Με την μίσθωση των ακινήτων σε Καλλιθέα και Κερατέα, αναμένονται έσοδα €150 χιλ. ετησίως, μηδενίζοντας ουσιαστικά τις ζημίες, υπό κανονικές συνθήκες.
 2. Η εταιρεία έχει σε ισχύ πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, το οποίο δεν το έχει χρησιμοποιήσει.
 3. Η οικογένεια είναι έντιμη και τα 3 μέλη της εισπράττουν από έναν μισθό μιας καλής γραμματέας.
 4. Προ κορωνοϊού βρίσκονταν σε συζητήσεις με μεγάλο όμιλο του εξωτερικού για την εμπορία ζωοτροφών, αλλά πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις.
 5. Σε περίπτωση ένταξης στο σχέδιο και των υπόλοιπων 32 στρεμμάτων στην Κερατέα, επί της συνολικής έκτασης των 41,3 στρ., εκτιμάται ότι η αξία του ακινήτου θα ανέλθει στα €6 εκατ., έναντι €3 εκατ. της τρέχουσας αποτίμησης (ΥΠΕΡΑΞΙΑ 3 εκατ. ευρώ), όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση είναι €7,5 εκατ.
 6. Σύμφωνα με εγκυρες πηγές η διοίκηση της εταιρίας έχει προσεγγισθεί από αμερικανικό όμιλο (e-shop) για ένα Deal που θα της αλλάξει θεαματικά την επιχειρηματική εικόνα της…
***
ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΦΟΡΕΣ και όχι μόνον μετοχές

ΕΛΒΕ: Ελκυστικότερη και ασφαλέστερη ακόμα και από τα ομόλογα, καθώς μόλις πρόσφατα ξαναέδωσε την καθιερωμένη πλέον επιστροφή κεφαλαίου των €0,25, ενώ συνεχίζει να διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο άνω του €1/μετοχή και παρουσιάζει σταθερά αυξητική κερδοφορία. Η μετοχή έχει μαζευτεί σε υπερβολικό βαθμό από τον βασικό μέτοχο και ισχυρά χέρια και απαιτείται εξαιρετική υπομονή για βρει κάποιος ακόμα και 1.000 μετοχές!!!!

 • Μετοχή ομόλογο! Δεν είναι λίγοι οι πιστοί μέτοχοι της που εδώ και καιρό έχουν αρνητικό κόστος κτήσης αφού το τίμημα που έχουν πληρώσει είναι υποπολλαπλάσιον των μερισμάτων και των επιστροφών που έχουν εισπράξει. (Υπάρχουν κι άλλοι τυχεροί στην συγκεκριμένη ατζέντα: ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΥΣΤΕΜΣ, COMBINAT MERMEREN, TEΡNA ENEΡΓEIAKH, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, AEGEAN AIRLINES που μας ήρθαν πρόχειρα στο νου).
***
ΝΑΚΑΣ: Σχεδόν ευθεία γραμμή είναι τα μεγέθη της τα τελευταία χρόνια, καθώς φαίνεται ότι οι πελάτες της είναι απόλυτα πιστοί!!! Με την κερδοφορία να έχει σταθεροποιηθεί, τον δανεισμό να έχει ελαχιστοποιηθεί και την μετοχή να παραμένει λογικά αποτιμημένη, η μετοχή ομοιάζει πάρα πολύ με την παραπάνω εταιρεία, με την διαφορά της ελαφρώς καλύτερης εμπορευσιμότητας, αλλά και της σαφώς καλύτερης μερισματικής απόδοσης (9%!)
***

ΞΑΦΝΙΑΖΟΥΝ

 • Η αδυναμία αντίδρασης (για την ώρα τουλάχιστον) των ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ (Για τα ΕΛΠΕ συνήθισαν οι επενδυτές…).
 • Η τιμωρία της αγοράς στην μετοχή της TITC και η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα 6μηνιαία αποτελέσματα του ΤΙΤΑΝΑ, όταν χαϊδεύει άλλες απείρως υποδεέστερες από κάθε πλευρά και προσέγγιση.
 • Η αντίδραση της ΠΕΙΡΑΙΩΣ κόντρα στις εκτιμήσεις των πολλών ενασχολούμενων με τα του κλάδου σε καθημερινή βάση…
 • Η συνεχιζόμενη αδυναμία επαναφοράς της ΕΛΧΑ τουλάχιστον σε επίπεδα έστω πέριξ των 2,00 με 2,05 ευρώ. Βγαίνει μεγάλη προσφορά μόλις αγγίζει τα 1,9500.
 • 449 εκατ. ευρώ η κ/φση του Ελλάκτωρα και… 449 εκατ. των ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ. Τι σχόλιο να κάνεις και τι κριτική; Χάνονται οι λέξεις. Οπως χάνεται και κάθε νόημα άποψη  με αναφορά απλά του γεγονότος ότι τα ΠΛΑΚΡ δεν κάνουν κομμάτια. Γι αυτό ρήμαξαν τα χαρτοφυλάκια τους μεταφορικά και ατυχώς γι αυτούς και κυριολεκτικά.

***

ΟΛΠ:

Οι πρώτες αντιστάσεις για την μετοχή του ΟΛΠ στα 19,54 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών), 19,65 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), 19,82 (ημερήσιο “stop short”) και 20,35 ευρώ. Αν χαθεί η ζώνη στήριξης 19,06 – 18,90, η τεχνική εικόνα θα επιδεινωθεί σημαντικά.

Το ελληνικό δημόσιο κατέληξε σε συμφωνία παραχώρησης του υπολοίπου 16%, το οποίο με βάση την αρχική συμφωνία αποτιμάται στα 88 εκατ. ευρώ (22 ευρώ ανά μετοχή της εισηγμένης εταιρείας).

Η αλλαγή της σύμβασης καθυστερούσε γιατί υπήρχε η αίρεση ότι η Cosco, η οποία έχει καταβάλει το τίμημα, ύψους 88 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό από το 2016 όταν και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τα υποχρεωτικά έργα-επενδύσεις στο λιμάνι.

 • Οι Κινέζοι, από την πλευρά τους, αντιτείνονταν ότι είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τα υποχρεωτικά έργα αλλά δεν τους αφήνουν εξωγενείς παράγοντες – όπως προσφυγές στο ΣτΕ και περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Οι επαφές των δύο πλευρών πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα ενώ η κυβέρνηση ήθελε να αποφύγει την προσφυγή στη Διαιτησία διότι νομικοί κύκλοι τη συμβουλεύουν ότι δεν θα βγει κερδισμένη. Η υπόθεση έφθασε στο Μαξίμου και δόθηκε η λύση.

 • Η Cosco θα έχει στη διάθεσή της, μια επιπλέον πενταετία για να ολοκληρώσει τα υποχρεωτικά έργα αφού καταθέσει νέα εγγυητική επιστολή, που θα αντιπροσωπεύει το 33% των ανεκτέλεστων έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 295 εκατ. ευρώ.
***
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σημασία έχει πότε πουλάμε μια μετοχή και όχι πότε την αγοράζουμε
 • Καθώς οι τιμές πολλών μετοχών, ιδίως αυτών της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αυξήθηκαν σημαντικά κατά το τελευταίο διάστημα, πολλοί επενδυτές που θέλουν να αυξήσουν το κεφάλαιο που έχουν μέσα στη χρηματιστηριακή αγορά, διστάζουν να το κάνουν, επειδή υποψιάζονται ότι “είναι αργά” και ότι οι τιμές έχουν ήδη ανέβει αρκετά.

Η οπτική και η πρακτική αυτή είναι λάθος. Και είναι λάθος, για πολλούς λόγους: α) Η αγορά βρίσκεται μόλις στην αρχική ανοδική φάση μιας πολυετούς ανοδικής περιόδου. β) Τα θεμελιώδη στοιχεία των εταιριών, μόλις κατά το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει σε μία κανονική πορεία, μετά από μία “ταραγμένη” δεκαετία. γ) Οι τιμές των μετοχών βρίσκονται ακόμη χαμηλά σε σχέση με την ιστορική τους διακύμανση. δ) Ουδείς γνωρίζει τί μπορεί να συμβεί και πόσο μπορεί να ανέβει η αγορά.

 • Η χρηματιστηριακή ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανόδων και “υπερβολών”. ε) Υπάρχουν -και οι επενδυτές οφείλουν να μάθουν, να εκπαιδευτούν και να υιοθετήσουν- τεχνικές πωλήσεων, για την περίπτωση που συμβεί κάποιο έκτακτο αρνητικό γεγονός, σε μία εταιρία ή στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά, ώστε ο επενδυτής να ρευστοποιήσει έγκαιρα, έστω και με μικρότερο κέρδος, ή ακόμη και με περιορισμένη ζημιά.

Το τελευταίο σημείο είναι το πιο σημαντικό. Κανένας δεν έπαθε μεγάλη οικονομική ζημιά στα χρηματιστήρια, επειδή αγόρασε αργά. Όσοι παθαίνουν ζημιά, την παθαίνουν επειδή δεν πούλησαν έγκαιρα, ή δεν πούλησαν καθόλου και κράτησαν τις μετοχές τους, σε όλη τη διάρκεια της πτωτικής φάσης.

 • Ακόμη και αν κάποιος αγοράσει με καθυστέρηση (και επαναλαμβάνουμε, σήμερα βρισκόμαστε μόλις στην αρχική φάση μιας μακροχρόνιας ανόδου) και είναι τόσο άτυχος, ώστε, αμέσως μετά την τοποθέτησή του, η αγορά αρχίσει την πτωτική της κίνηση, αν πουλήσει έγκαιρα -με βάση μια τεχνική πωλήσεων που θα αναπτύξει- μπορεί να υποστεί μια ζημιά, αλλά αυτή δε θα είναι καταστροφική. Αντίθετα, θα τον οδηγήσει να μάθει καλύτερα πώς, στην επόμενη φάση, να τοποθετηθεί έγκαιρα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ)
***
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε διέκοψε το αρνητικό σερί των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων, δίνοντας εβδομαδιαία κέρδη 2,76% στον Γενικό Δείκτη. Στο ίδιο διάστημα, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, σημείωσε κέρδη 3,72%.
 • Eπίσης, ο Ιούλιος διέκοψε το πτωτικό σερί των Μαϊου και Ιουνίου με μηνιαία κέρδη 0,38% για τον ΓΔ. Ο ΔΤΡ έμεινε στο “κόκκινο”, με μηνιαίες απώλειες 2,78%. Από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 9,8% και ο Τραπεζικός δείκτης κέρδη 4,36%.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ εξ αυτών (10) δεν δικαιούνται να αναφέρονται στην ανωτέρω λίστα λόγω ανύπαρκτης εμπορευσιμότητας…

***

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ εξ αυτών (7) δεν δικαιούνται να αναφέρονται στην ανωτέρω λίστα λόγω ανύπαρκτης εμπορευσιμότητας…


ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ: Εντός της προσεχούς εξαετίας θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία, μαζί με τα εθνικά κεφάλαια, κεφάλαια αξίας 26,2 δισ ευρώ. Αν προσθέσουμε σε αυτά τα 18 δισ. ευρώ των επιχορηγήσεων και τα 13 δισ. ευρώ των δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης συγκεντρώνονται σχεδόν 57 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ενίσχυση της ταχείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Συν τα υπόλοιπα…
***
Υπενθύμιση για να μην… ξεφεύγουμε
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…

Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…

Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

***ΦΗΜΗ / Υπεραξία (επιχείρησης) (Goodwill): Είναι η αξία μιας επιχείρησης που υπερβαίνει τα καθαρά στοιχεία του Ενεργητικού της. Αντανακλά την αξία των άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως τη φήμη, το εμπορικό σήμα, τις καλές σχέσεις με τους πελάτες, την επαγγελματικότητα και ηθική των υπαλλήλων της όπως και άλλους παράγοντες που βελτιώνουν την προς τα έξω εικόνα της επιχείρησης.
 • Διακρίνεται σε:
 • Συμφυή φήμη (inherent goodwill) η οποία αντανακλά τα θετικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης και είναι δύσκολο να αποτιμηθεί. Αυτό το είδος της φήμης δεν εμφανίζεται στον ισολογισμό.
 • Εξαγορασθείσα φήμη (purchased goodwill) η οποία είναι η επιπλέον αξία πέραν του ευλόγου τιμήματος εξαγοράς των καθαρών περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης.
***
ΧΑΡΑΚΙΕΣ: Η Performance παρά τη… μόλις +113% ετήσια απόδοση, φαίνεται να υποαποδίδει έναντι του κλάδου (Entersoft +160%, BYTE +165%, Ideal +196%, Ίλυδα +310%, Επσιλον Νετ +356%) και παραμένει “φθηνή” πάνω στις στηρίξεις των 10 ευρώ, με στόχο τα 12,80.(Ηλ.Ζ)
 • ΕΚΤΕΡ: Παραμένει σε θετικό έδαφος η μετοχή της, μετά και την πολύ καλή της συμπεριφορά στην περιοχή του 1,05 ευρώ. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τα 1,34, κατοχύρωση των οποίων σε ημερήσιο κλείσιμο οδηγεί τη μετοχή στην περιοχή των 2 ευρώ (Ηλ.Ζ).
 • ΟΠΑΠ: Συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και δύο κλεισίματα υψηλότερα των 12,00 ευρώ. Η μετοχή έχει δώσει ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 12,59 – 12,68 και 13,09 ευρώ.