Από το Α μέχρι το Μ – Σχόλια και επισημάνσεις

@13:50

ΑLPHA BANK: Προ-ετοιμάζεται για το επόμενο σκαλοπάτι. Αυτή την φορά δεν θα παραπατήσει, επιμένουν τα δικά της τρε’ι’ντεράκια.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Έχει φτιάξει η διαγραμματική εικόνα της

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων καθότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την τερματική πραγματικότητα. Αλλαντάλλα**δηλαδή…

** Κάτι ή κάποιος που χαρακτηρίζεται από σύγχυση, ασυναρτησίες, λάθη, ανοησίες, κάτι ή κάποιος που είναι ό,τι να ‘ναι.

Προκύπτει ως εξής: άλλα αντί άλλων > άλλ’ αντ’ άλλων > άλλ’ αντ’ άλλα· το τελευταίο, που έδωσε και το λήμμα, πρόκειται για αρχικά εσφαλμένη χρήση (το αντί σε παλαιοελληνικά συντασσόταν κανονικά με γενική), η οποία όμως επικράτησε –πολλοί μάλιστα γράφουν και άλλα ντάλα.

  • Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι πρόκειται για νεόκοπο σχηματισμό τύπου φαυλεπίφαυλος, και μάλιστα τείνει πράγματι να συμπεριφέρεται κλιτά, παρά την προέλευσή του.

ΔΕΗ: Οι περισσότεροι έχουν κλειδώσει μεγάλες αποδόσεις και τρέχουν πλέον με περισσή άνεση μέρος των κερδών τους!

ΕΕΕ: Συνεχίζονται τα ζόρια, στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ έχουμε συσσώρευση στα 1,8000 πριν κοιτάξει υψηλότερα… ενώ στην ΕΛΧΑ το κτίσιμο θέσεων σε κάθε πτωτικό γύρισμα της είναι δεδομένο.

ΕΥΡΩΒ: Δυσκολεύεται με τα 0,8800 ευρώ…

ΕΤΕ: Μεγάλος μαχητής, στα υψηλά της για το 2019…

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Πάντα, η σταθεροποίηση σε ένα επίπεδο -αποδεκτό – από την υπόλοιπη αγορά του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ κλάδου & ΔΕΙΚΤΗ

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠ δείχνει, είναι ή παριστάνει την…πεθαμένη.

  • ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αλλά στην πραγματικότητα η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη. Απλά, δεν ανεβάζουν τιμές οι αγοραστές και δεν κατεβάζουν τις δικές τους οι πωλητές.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Μόλις 182 τεμάχια. στα 1,8000 ευρώ αλλά ζητούν πολλές χιλιάδες κομμάτια λίγο χαμηλότερα.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Δημοσιεύματα στον χθεσινό ΒΗΜΑτοδότη, επανέφεραν τα ξαναζεσταμένα σενάρια και έδωσαν ανοδική ρότα στην μτχ που ενισχύεται στα 0,4100 με άνοδο 6% και 750 χιλ. τμχ.

ΚΑΜΠΑΣ: Ηρεμία και μικρό γύρισμα σήμερα στο χαρτί, άκρα του τάφου σιωπή στον ΚΟΡΔΕ, μικρή η κινητικότητα στον ΚΕΚΡΟΠΑ, πάντα στα δικά του στάνταρντ ο ΚΑΡΤΖ (δεκάρα δεν δίνει), μόλις 300 ευρώ ο τζίρος στον ΚΛΜ.. Απρακτος ο ΚΥΡΙΟ.

ΛΥΚΟΣ: Ξεκίνησε κάπως ορεξάτος, αλλά γρήγορα επανήλθε στο γνωστό μουντό μοτίβο του.

ΜΟΝΤΑ BAGNO: Κάποιοι βιάζονται να φύγουν και αποχωρούν, κινητικότητα στην ΜΕΒΑ που δεν χρειάζεται κυνήγι εδώ πάνω (1,7400 και +5,45%)

ΜΛΣ – ΑΠ.ΜΑΝΘΟΣ: Εάν οι αγοραστές πάρουν ανοδικά τα 1,80 με 1,88 θα πάνε να κλείσουν το καθοδικό χάσμα μεταξύ των 2,08 με 1,98 ευρώ. Ισχυρή αντίσταση τα 2,28 ευρώ.

  • ΜΛΣ: Κινητικότητα, στα πλαίσια των 1,6900 με 1,8300 (διακύμανση 8,16%) με συναλλαγές 52 χιλ. τμχ και με παρατηρητές της μτχ να επιμένουν ότι κάπου εδώ τελειώνουν οι πωλητές.  Στα 1,7750 ευρώ και +3,5% τώρα.