Από το Α μέχρι το Μ – Σχόλια και επισημάνσεις (22/10)

ΑLPHA BANK: Φόρτσα τα πανιά και κλάμα οι μοιρολογίστρες…

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Η επικείμενη εισαγωγή της θυγατρικής της ΑΕΕΑΠ της άλλαξε την εικόνα, προς το καλύτερο φυσικά.

ΒΥΤΕ- απάντηση: Πάντα θα υπάρχει ο φόβος των θεσμικών ρευστοποιήσεων, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι μετοχές ανεβάζουν ταχύτητες λόγω του… φόβου.

ΓΕΒΚΑ – απάντηση: Βλέπετε, η μετοχή είναι ξεκάθαρα αφημένη στην τύχη της. Όταν δεν υπάρχει… όραμα, αυτά συμβαίνουν στο ταμπλό. Τα πάντα ρει, αλλά εδώ το πράγμα φωνάζει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον. Πράξατε κατά βούληση.

ΔΕΗ: Μεγάλες στιγμές, έχουν κατοχυρώσει οι διορατικοί τα κέρδη τους τουλάχιστον κατά 50% και τρέχουν άνετα την θέση τους χωρίς άγχος και τρεμούλες.

ΕΤΕ ΒΑΝΚ: Άντε, πιάστε την…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι εξελίξεις με το μετρό της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει πολύ θετική τροπή για την εταιρεία ρότα. Η αγορά δείχνει να μην το έχει αντιληφτεί.

ΕΚΤΕΡ: Την τσάκισαν και δικαιολογημένα, αλλά πάντα κοιτάμε το μέλλον… Η ιστορία ανήκει στο παρελθόν, καταγράφει συμβάντα δηλ. του παρελθόντος. Εμεις κοιτάζουμε το μέλλον… Και η κ/φση γράφει… 14 εκατ. ευρώ. Της πλάκας δηλαδή.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ: Ο χρησμός του οίκου [email protected]… Τρισήμισι συνεδριάσεις έμειναν.

ΘΕΤΙΚΕΣ οι κινήσεις – πρωτοβουλίες στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, δημιουργούν προοπτικές και προσδοκίες. Αμεσα οφελημένες οι Συστημικές και όχι μόνον.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ – απάντηση: Αναφερθήκαμε ήδη, είναι καρα-υποτιμημένη. Σε αστειότατα επίπεδα αποτίμησης, έτσι και αλλάξουν τακτική θα την απογειώσουν. Αν θέλουν, εδώ γίνονται πράγματα και Θαύματα.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ(Ι): Από τις ελάχιστες μετοχές που μπορούν να διπλασιασθούν και όχι μόνον εν ευθέτω χρόνω. Δεν είναι δυνατόν να έχει κ/φση όση και η ΦΟΡΘ και να υστερεί της FRIGOGLASS… AΠΛA ΔEN EINAI ΔYNATON… Όμως, εκεί στην Παιανία οι άνθρωποι είναι από άλλο…πλανήτη. Αν το αποφασίσουν και προσγειωθούν στη… ΓΗ, τότε όλα αλλάζουν.

ΚΕΚΡΟΠΑΣ απάντηση: Μην ασχολείσθε καθημερινά με τι γίνεται στο ταμπλό. Αν πάλι θέλετε να αποχωρήσετε, μην έχετε αγωνίες. Βάλτε τα και θα σας τα πάρουν…

ΛΑΜΔΑ – απάντηση: Έτσι είναι οι αγορές, πρέπει και να ξέρεις πότε και γιατί  να φύγεις από μία μετοχή. Δεν θα τα ξαναδεί τα 10 και τα 9 ευρώ…

ΛΥΚΟΣ- απάντηση: Απλά, δεν τα βρίσκουν και την πληρώνει η μετοχή.

MOTOΔYNAMIKH: Η δημοσιοποίηση του 9μηνου της, η πορεία στο τρίτο τρίμηνο κ.λπ την φέρνουν στη 1η γραμμή του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στα συν και το management και κυρίως οι μεγαλομέτοχοι.

ΜΕΒΑΚΟ -απάντηση: Έφυγε απότομα και χρειάζονται ειδήσεις που να δικαιολογούν ανώτερα επίπεδα τιμών. Σίγουρα, το μέλλον της ανήκει.

ΜΛΣ: Πρέπει να ολοκληρώνονται οι πωλήσεις. Πρώτο δείγμα θετικό το σημερινό μίνι ξέσπασμα, μέχρι το +10% στα 1,9350 ευρώ.