Από C σε CCC +, αναβάθμισε η Fitch Ratings την Ιntralot

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (24/8) αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο IDR της Intralot σε «CCC +», αναγνωρίζοντας την επαρκή κάλυψη της εξυπηρέτησης του χρέους επί τη βάσει της πρόσφατης επιτυχημένης συμφωνίας με τους ομολογιούχους.

Μάλιστα, στην έκθεση της η Fitch τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι μετά την αναδιάρθρωσή της, η Intralot έχει χαρακτηριστικά επιχειρηματικού προφίλ (B- / Stable).

Aναγνωρίζει, επίσης, την επαρκή κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της μητρικής και αναβαθμίζει και το παλαιό ομόλογο λήξης 2024 σε CCC+, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τη συνεισφορά της αμερικανικής θυγατρικής στο λόγο ανάκαμψης (recovery ratio) του ομολόγου του 2024 με τη βαθμίδα RR4 (λαμβάνοντας υπόψη και περιορισμούς λόγω βαθμολογίας της χώρας έδρας που είναι η Ελλάδα).

Τέλος, η Fitch αναγνωρίζει τη μεγάλη (διψήφια) ανάκαμψη του Ebidta το 2021 από την κρίση της πανδημίας και υπολογίζει ότι το ενοποιημένο Ebidta του Ομίλου θα κυμανθεί στην περιοχή των 85-90 εκατ. ευρώ τα ερχόμενα χρόνια