Απίστευτη απάτη με τη συναυλία του Bryan Adams – Η εταιρεία εξαφανίστηκε με τις εισπράξεις

Μία μεγάλη απάτη επηρεάσε και την ελληνική συναυλιακή αγορά, αφού οι άνθρωποι της εταιρείας ArtBg, η οποία ήταν, μεταξύ άλλων, διοργανώτρια της χθεσινής συναυλίας του Bryan Adams στο ΟΑΚΑ όσο και αυτής του Χοσέ Καρέρας που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στον ίδιο χώρο, άρπαξαν πριν από λίγες ημέρες τις εισπράξεις από τα εισιτήρια και εξαφανίστηκαν!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Viva, η συναυλία πραγματοποιήθηκε τελικά με δικά της έξοδα και σε συνεργασία με νέο διοργανωτή. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την εμφάνιση του Χοσέ Καρέρας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος, η εταιρεία παραγωγής, που έχει την έδρα της στη Βουλγαρία και διαθέτει συνεργαζόμενα γραφεία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, «φέσωσε» αυτές τις ημέρες το κοινό και άλλων χωρών αλλά και τους ίδιους τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούσε. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Λατίνου σούπερ σταρ Ενρίκε Ιγκλέσιας του οποίου η προγραμματισμένη για τις 5 Δεκεμβρίου συναυλία στη Ρίγα της Λετονίας ακυρώθηκε, για τους ίδιους ακριβώς λόγους με αποτέλεσμα και ο καλλιτέχνης να χάσει την συμφωνημένη αμοιβή του και το κοινό τα χρήματα που είχε δώσει για να αγοράσει εισιτήρια.

Η ανακοίνωση της viva: 

Η μεγάλη συναυλία του Bryan Adams στην Αθήνα, στις 18 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκε κανονικά με την αποκλειστική συνδρομή της Viva.

Ωστόσο η ART BG ΕΛΛΑΔΟΣ ουδεμία ενημέρωση παρείχε σχετικά με την επιστροφή στους καταναλωτές των χρημάτων που είχε εξ’ ολοκλήρου εισπράξει από την πώληση των εισιτηρίων, αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε τις εν λόγω εισπράξεις προς ίδιον όφελος αφήνοντας απλήρωτο τον καλλιτέχνη και όλους του ανθρώπους που εργάστηκαν για τη συναυλία.

Προκειμένου να μην ακυρωθεί η συναυλία και κατ΄ επέκταση να μην υπάρξει κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους ούτε οι καταναλωτές ούτε και όσοι είχαν ήδη εργαστεί για αυτή, η Viva αποφάσισε να αναλάβει τα σχετικά κόστη και σε συνεργασία με νέο διοργανωτή η συναυλία να διεξαχθεί κανονικά.

Ταυτόχρονα, η Viva έχει εκκινήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά της ART BG ΕΛΛΑΔΟΣ για την αθέτηση των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει.Η εν λόγω συναυλία έρχεται να προστεθεί στα 35.000 events που η Viva έχει υποστηρίξει στα τελευταία 10 χρόνια παρουσίας της στον κλάδο των πολιτιστικών θεαμάτων, με πάνω από 46 εκατομμύρια εκδοθέντα εισιτήρια, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να προστατεύσει τους εκατομμύρια καταναλωτές που τόσα χρόνια την εμπιστεύονται.

Print Friendly, PDF & Email