Απίστευτο αλλά αληθινό: Δεσμοφύλακας ευχαριστεί τους κρατούμενους που δραπέτευσαν

«Aπλώς κατέρρευσα και όλα έγιναν μαύρα», είπε ο Γκάρι Γκριμ στο αμερικανικό δίκτυο WHASS11 περιγράφοντας το περιστατικό που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή στις 23 Ιουνίου του 2016. «Το επόμενο που θυμάμαι είναι να ανοίγω τα μάτια και να αντικρίζω το ταβάνι της εντατικής»

Το παρ’ ολίγον μοιραίο συμβάν, που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, έγινε έξω από το κελί προσωρινής κράτησης δικαστηρίου στην κομητεία Πάρκερ του Τέξας. Όταν η μάδα των οκτώ κρατουμένων είδαν τον δεσμοφύλακά τους να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους νόμισαν αρχικά ότι τους έκανε κάποιο αστείο. Σύντομα, όμως, αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά κι ότι ο Γκριμ κινδύνευε καθώς είχε πέσει αναίσθητος και δεν είχε σφυγμό. Άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπούν τα τοιχώματα του κελιού και τελικά κατάφεραν να βγουν έξω και να καλέσουν σε βοήθεια ρισκάροντας να κατηγορηθούν για απόπειρα απόδρασης ή ακόμη και να τους πυροβολήσουν οι άλλοι δεσμοφύλακες.

Ο Γκάρι Γκριμ θυμάται με ευγνωμοσύνη ότι οφείλει τη ζωή του στην ανθρωπιά που έδειξαν οι κρατούμενοι που φρουρούσε

«Αντί να πέσουν πάνω μου, να αρπάξουν το όπλο μου και να με σκοτώσουν ή να με πάρουν όμηρο και να αποδράσουν με αντιμετώπισαν με ανθρωπιά», είπε ο Γκριμ τονίζοντας ότι πάντα φερόταν στους κρατούμενους όπως θα ήθελε να του φέρονται οι δεσμοφύλακες αν εκείνος ήταν φυλακισμένος.

«Δεν μια ενδιαφέρει αν είναι χρήστες ναρκωτικών, απατεώνες ή ο,τιδήποτε άλλο. Δεν παύουν να είναι ανθρώπινα όντα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους κρίνει».

Δείτε το βίντεο: