Απεβίωσε ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Τόμας Όπερμαν

Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας από τον αιφνίδιο θάνατο του αντιπροέδρου του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Τόμας Όπερμαν

Ο 66χρονος Όπερμαν κατέρρευσε ξαφνικά χθες το βράδυ, ενώ βρισκόταν σε στούντιο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Το κανάλι ανακοίνωσε τον θάνατό του σήμερα το πρωί.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε «σοκαρισμένη και θλιμμένη». «Τον εκτιμούσα για πολλά χρόνια ως έναν αξιόπιστο και έντιμο εταίρο στον μεγάλο συνασπισμό. Ως αντιπρόεδρος της Bundestag υπηρέτησε εξαιρετικά το Κοινοβούλιό μας σε ταραχώδεις εποχές» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.

Από την πλευρά του SPD, ο αρχηγός Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς έκανε λόγο για «ισχυρό σοκ» και εξέφρασε τη «βαθιά οδύνη» του. «Σοκαρισμένος» δήλωσε και ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς προσθέτοντας: «Η χώρα έχασε έναν έμπειρο πολιτικό, η Bundestag έναν εξαιρετικό αντιπρόεδρο και τo SPD έναν παθιασμένο και αγωνιστικό σύντροφο».