Απέσυρε την προσφυγή για τη γραμμή 4 του μετρό και η «Αβαξ»

Στην απόσυρση της προσφυγής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη γραμμή 4 προχώρησε και η κοινοπραξία υπό την εταιρεία «Αβαξ».

Μετά την εξέλιξη αυτή, πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός ώστε η «Αττικό Μετρό» να προχωρήσει με ασφάλεια στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, κάτι που πρόκειται να συμβεί ακόμα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Χθες, λοιπόν, έπειτα από αρκετή συζήτηση στα διοικητικά όργανα της «Αβαξ», αποφασίστηκε τελικώς να αποσυρθεί η αίτηση ακύρωσης που είχε υποβληθεί ενώπιον του ΣτΕ για τη γραμμή 4 και επρόκειτο να εκδικαστεί τον Ιανουάριο. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε βεβαίως και η απόσυρση, δύο εβδομάδες νωρίτερα, της αίτησης ακύρωσης της «Ακτωρ»

Με την απόσυρση των δύο προσφυγών, οι κοινοπραξίες που έχουν φθάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή «κίνηση καλής θέλησης», όπως τους είχε ζητηθεί από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή ενόψει της συνέχισης του έργου.

Σύμφωνα με πληροφοίες Άκτωρ και Άβαξ είναι σε ανοιχτή γραμμή και όπως λένε οι καλα γνωρίζοντες “τα έχουν βρει”.  Και για τους δύο το έργο είναι κρίσιμο και καθοριστικό. Το φιλί της ζωής, θα έλεγα, καθώς διασφαλίζει τεράστιο κατασκευαστικό αντικείμενο για τα επόμενα δέκα χρόνια! Και μια σύμβαση τέτοια ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για εγγυητικές, πιστώσεις, νέο δανεισμό.

Στο υπουργείο Υποδομών εκτιμούν ότι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών μπορεί να γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.