Απέρριψε το Κίεβο την «ειρηνευτική πρόταση» του Βλ. Πούτιν

Απέρριψε η Ουκρανία την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός με συγκεκριμένους όρους.

Ειδικότερα, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε σήμερα Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε ξεκάθαρους όρους για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία. Είπε ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη για τέτοιες συνομιλίες «αύριο»,, εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από τις περιοχές Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και εάν η Ουκρανία εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία.