Απέρριψε το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική ο Στ. Πέτσας

Απέρριψε το ενδεχόμενο ενός άμεσου lockdown στην Αττική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, αλλά όχι σαν της Θεσσαλονίκης και των Σερρών».

Για το αν η Αττική βρίσκεται κοντά στην επιβολή ενός άμεσου lockdown, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε «όχι», σε ερώτηση που του έγινε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open.
«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.
«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων για να καταλήξει: «Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».