Απέκλεισε κλείσιμο σχολείων και υποχρεωτική χρήση μάσκας λόγω Covid και ιώσεων η Νίκη Κεραμέως

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των ιώσεων, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία απέκλεισε επίσης το σενάριο επιστροφής της υποχρεωτικής μάσκας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν έχει δεχθεί καμία εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών ούτε για κλείσιμο των σχολείων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και των ιώσεων ούτε για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Παιδείας απηύθυνε σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια ύποπτα συμπτώματα, και μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώντας απουσίες έως και πέντε ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Για τους αναπληρωτές
Σε ό,τι αφορά το θέμα των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Όπως επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί αποτελεί στρέβλωση και οι αναπληρωτές να είναι μόνο για να καλύπτουν κάποια έκτακτη ανάγκη. Για το λόγο αυτό γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.