Απαγόρευση του TikTok και στα τηλέφωνα Βρετανών αξιωματούχων

Και στα τηλέφωνα υπουργών της κυβέρνησης και κρατικών λειτουργών της Βρετανίας αναμένεται να απαγορευτεί η χρήση της δημοφιλούς -κινεζικής ιδιοκτησίας- εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Δήλωση στους υπουργούς για το θέμα αναμένεται να κάνει αργότερα σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Όλιβερ Ντάουντεν. Οπως αναφέρει το BBC, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη τοποθέτηση, όμως ο Ντάουντεν αναμένεται να επιβεβαιώσει την απαγόρευση της εφαρμογής σε όλες τις συσκευές για τις κατηγορίες των  συγκεκριμένων αξιωματούχων.

Το TikTok αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι παραδίδει τα δεδομένα των χρηστών του στην κινεζική κυβέρνηση, κάτι που η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη θέσει στο επίκεντρο των ερευνών του το αν το TikTok πρέπει πράγματι να αποκλειστεί από τα κυβερνητικά τηλέφωνα.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Βέλγιο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη λάβει αποφάσεις αποκλεισμού του TikTok στις συσκευές αξιωματούχων τους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» αναφερόταν στην πρόθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν να απαγορεύσει καθολικά το TikTok, αν οι Κινέζοι μέτοχοι της εταιρείας δεν προχωρήσουν στην πώληση του μεριδίου τους.