Απ. Βακάκης (Jumbo): «Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα, θα το ζήσουμε και με την οικονομία»

«Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα, δυστυχώς θα το ζήσουμε και με την οικονομία», είπε ο ισχυρός άνδρας της Jumbo Απόστολος Βακάκης  χώρας μιλώντας στη ΓΣ της εταιρείας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την πορεία της χώρας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Μια εβδομάδα πριν λέγαμε ότι θα είναι πολύ καλό το 2023 και τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εάν έφευγα από αυτή τη Γενική Συνέλευση, το μήνυμα που θέλω να πάρω μαζί μου είναι ότι μάλλον τα σκατ@σαμε και ότι εάν αυτά που βάζουμε σήμερα ως προσδοκίες, θα πρέπει να λέμε δόξα τω Θεώ»

Ο κ. Βακάκης υπογράμμισε πως απαιτείται ψυχραιμία στη διαχείριση της «εθνικής τραγωδίας», όπως τη χαρακτήρισε. «Δυστυχώς τα παιδιά δεν γυρίζουν πίσω. Είναι μια εθνική τραγωδία που μέρα με τη μέρα γίνεται απολύτως αντιληπτή στον καθένα. Η ζωή όμως προχωράει. Ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του», είπε ο κ. Βακάκης σε μία στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Σχολιάζοντας το θέμα της διακοπής της λειτουργίας των τρένων, τόνισε ότι το κράτος δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η οικονομία.

«Αν μπορούσαμε να μην έχουμε τρένα γιατί να τα έχουμε, να μην χάνουμε και 1 δισ. ευρώΤα σταματάμε τελείως και αρχίζουμε τις τσουλήθρες», είπε σκωπτικά.

Διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν έχει πρόβλημα με τη διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών ωστόσο, όπως είπε, όλα αυτά είναι ενδείξεις «ότι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

Θα έπρεπε να γίνει εντατικοποίηση της φύλαξης και να λέμε μεθαύριο ξεκινάμε ξανά τη δουλειά.

Aναφερόμενος στις προβλέψεις που είχε κοινοποιήσει το μεσημέρι η εισηγμένη για το 2023 προβλέποντας ανάπτυξη 15% φέτος ο κ. Βακάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί μία πρόβλεψη που λαμβάνει υπόψη της τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Με βάση τα τελευταία γεγονότα θα δυσκολευτούμε και για το 15%. Εάν δεν είχαμε τα τελευταία γεγονότα, θα ήταν μία άλλη Ελλάδα αλλά δυστυχώς αφυπνιζόμαστε με το γεγονός ότι είναι μία συγκεκριμένη Ελλάδα με τα καλά και τα κακά της, ανέφερε ο κ. Βακάκης.