Απ. Τζιτζικώστας: «Ας τηρήσουμε πιστά τα μέτρα, για να αποφύγουμε νέα»

«Ας τηρήσουμε όλοι μαζί πιστά τα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη λήψη νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων, που αυτή τη φορά φοβάμαι θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετά τη σύσκεψη στην Περιεφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και τοπικών Αρχών και φορέων.

«Συμφωνήσαμε από κοινού όλοι οι φορείς ότι θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω κλιμάκωση, στην εντατικοποίηση των ελέγχων των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως τουλάχιστον ό,τι περνάει από το χέρι μας να γίνει το επόμενο διάστημα και ταυτόχρονα συζητήσαμε για το πώς θα μπορέσουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καταστείλουμε το επίπεδο των κρουσμάτων, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα και βέβαια η περιοχή μας» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε για την περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας που ήδη έχουμε και με τα νοσοκομεία, αλλά και με τους φορείς της πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί πραγματικά» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πανδημία «με άμεσο και έξυπνο τρόπο» και με «πολύ καλά αντανακλαστικά» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητες οι γρήγορες, στοχευμένες και εξειδικευμένες κινήσεις -και ανά περιοχή- είτε αφορά τα σχολεία είτε τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε έξτρα μέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το παρακολουθούμε κάθε μέρα» ανέφερε ο δήμαρχος και τόνισε: «Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, δεν εφησυχάζουμε ούτε στιγμή και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ο κάθε δημότης της πόλης μας και ο καθένας που έχει μια δικαιοδοσία, ούτως ώστε να μην ξαναγυρίσει ο χρόνος πίσω, στον Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2020».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν θα κλείσει η αγορά, αυτό θέλαμε, θα κοιτάξουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Χρήστος Μήττας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, η προϊσταμένη Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος Φανή Γκόμα, η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρύδου, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος και οι διοικητές της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.