Αντώνης Σαμαράς: «Η Ευρώπη κοιμάται. Η Δύση αυτοκτονεί»!

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλάει στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 30ής επετείου του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών Κώστας Γραμμένος, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014. Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα για την 30ή επέτειο της Cass Business School του City University London το οποίο ιδρύθηκε από τον καθηγητή Κώστα Γραμμένο το 1984. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Με μια δήλωση που κατέστησε φανερή την ενόχλησή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις μετά το… πάτημα του κουμπιού από τον Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Αντώνης Σαμαράς προβαίνει σε αυτή την δήλωση παρέμβαση, την ώρα που και ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε θέση με μια οργισμένη απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς

  • «Στους 20 αιώνες ύπαρξης του Χριστιανισμού, η Αγία Σοφία είναι για περισσότερο από 1000 χρόνια ο πιο εμβληματικός και μεγαλειώδης Χριστιανικός ναός. Σήμερα μετατρέπεται ξανά σε τζαμί!

Και οι παγκόσμιες αντιδράσεις, χλιαρές! Η Ευρώπη κοιμάται. Η Δύση αυτοκτονεί. Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους, αφανίζονται..» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

  • Να σημειωθεί πως νωρίτερα, την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε δημοσίως και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας για το θέμα πως ο Ερντογάν “διέβη τον Ρουβίκωνα”…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.