Αντιπρόεδρος εμπόρων Αθήνας: Το 25% των καταστημάτων κινδυνεύει με «λουκέτο»

Τον κίνδυνο να μην ανοίξει ποτέ το 25% των καταστημάτων, λόγω των επιπτώσεων από τα παρατεταμένο lockdown επισήμανε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Νίκος Κουγιουμτζής, αναφέροντας ότι «πίσω από τα κλειστά ρολά κρύβονται χιλιάδες δράματα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουγιουμτζή «το click in shop το έχουμε προτείνει εδώ και μέρες, βλέποντας ότι είναι αποτελεσματικό και παράλληλα προστατεύεται και η δημόσια υγεία. Ο πελάτης δεν μπορεί να πάρει χωρίς να δοκιμάσει, μην βλέπουμε πάλι τις απίστευτες εικόνες να δοκιμάζουν εμπορεύματα στα πεζοδρόμια».

Όπως είπε ο κ. Κουγιουμτζής «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη μετά από 4 μήνες καραντίνας μέσα στο 2019 και ο εμπορικός κόσμος ήλπιζε ότι στις γιορτές θα είμαστε ανοιχτά. Ειδικά οι επιχειρηματίες στα ρούχα και τα παπούτσια φόρτωσαν εμπόρευμα, αλλά το μπρος πίσω της κυβέρνησης έχει μας ανησυχεί, έχει φέρει απόγνωση στον κλάδο και απογοήτευση».

Κατά τον κ. Κουγιουμτζή «υπάρχουν παλινωδίες που μας λένε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και τα θύματα είμαστε εμείς, ο κλάδος μας δεινοπαθεί και το μέλλον είναι αβέβαιο».

Σημείωσε δε ότι διάφορες υποχρεώσεις τρέχουν, ο οποίες σωρεύονται, στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε με μηδενικό τζίρο, θέτοντας την ανάγκη να κουρευτεί ένα μέρος αυτών των υποχρεώσεων, γιατί «δεν γίνεται αλλιώς, δεν λύνεται το πρόβλημα μόνο με την επιστρεπτέα προκαταβολή».