Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων

Κριτική ασκεί η αντιπολίτευση για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το πώς θα στηριχτούν συνταξιούχοι και ευάλωτοι πολίτες από τα έσοδα έκτακτης φορολόγησης των διυλιστηρίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα, ενώ λοιδορούσε το κόμμα του όταν προεκλογικά πρότεινε έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των διυλιστηρίων. «Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους. Για ακόμη μία φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ’50» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Ανδρουλάκης: «Η “καμπάνα” των ευρωεκλογών έφερε την έκτακτη φορολόγηση»

Σκωπτικά σχολίασε τις ανακοινώσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέροντας: «Σήμερα ο πρωθυπουργός κήρυξε εκ νέου “το τέλος της ακρίβειας”». Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει «τις επικοινωνιακές παράτες» και να μελετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. «Η “καμπάνα” των ευρωεκλογών έφερε την έκτακτη φορολόγηση. Εάν δεν χτυπούσε, η κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική βούληση να το προχωρήσει» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΚΕ: «Παριστάνει τον γαλαντόμο μοιράζοντας “μέρος από αυτά που έχουν κλέψει από τον λαό”»

Από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον γαλαντόμο μοιράζοντας ως δήθεν παροχές -και μάλιστα έκτακτες – «ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που έχουν ήδη κλέψει από τον λαό» οι ενεργειακοί όμιλοι και τα διυλιστήρια. Κάνει ακόμα λόγο για «πάρτι’ κερδών που συνεχίζεται ανενόχλητο, μαζί με τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος» και προτείνει, μεταξύ άλλων, μόνιμη κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.