«Ανθ ημών Γουλιμής» κύριε Πρωθυπουργέ, το θυμάστε; Γιατί δεν πρέπει να πάτε σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΑΝθ ΗΜΩΝ… ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ!

του Παύλου Στράνα

Δεν γνωρίζω τι μυαλό κουβαλάνε όσοι συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό να πάει σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο, σίγουρα όμως φοράνε παρωπίδες πολύ στενού εύρους, κοινώς δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.
«Ανθ ημών Γουλιμής» κύριε Πρωθυπουργέ, το θυμάστε;
Μπορεί να μην έχετε το πολιτικό ανάστημα του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά οι συνθήκες είναι τρομακτικά όμοιες με εκείνη την περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας, όταν κάποιοι «ειδήμονες» παρέσυραν τον Βενιζέλο στις καταστρεπτικές εκλογές του 1920, που έφεραν το καταστροφικό 1922.
Και τότε οι μεγάλες Δυνάμεις είχαν για αγαπημένο τους παιδί τον Βενιζέλο, μέχρι που έφτασαν να του προσφέρουν την συνθήκη των Σεβρών, με την Ελλάδα των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
Και όμως, δεν χρειάστηκε παρά μόνο η λαθεμένη απόφαση του Βενιζέλου γα διεξαγωγή εκλογών, και η συμπεριφορά της τότε Αντιπολίτευσης που κέρδισε τις εκλογές, για να στραφούν προς το Τούρκο Κεμάλ, και να φτάσουμε λόγω εκείνων των εκλογών, από τον θρίαμβο του 1919, στην ολική καταστροφή του 1922.
Και τότε η αντιπολίτευση κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «οίκαδε», και αντί να φέρει τους φαντάρους μας «οίκαδε», τους έστειλε να καταλάβουν την Άγκυρα,
κάτι ανάλογο με τους Ουκρανούς και τον Ζελένσκι που τον ψήφισαν για να φέρει την ειρήνη, και τελικά καταστρέφονται.
Η ιστορία κύριε Πρωθυπουργέ επαναλαμβάνεται όχι μόνο ως φάρσα αλλά και ως μεγαλύτερη τραγωδία, ενίοτε.
Γιατί δεν πρέπει να πάτε σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη;
1.- Γιατί με την προκήρυξη τους, η Ελλάδα θα βρεθεί καλοκαιριάτικα, μέσα στην λυσσώδη αντιπαράθεση κομματικών θέσεων με σκοπό την εξουσία, και κανένας δεν θα δίνει δεκάρα για τα εθνικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα ο Τούρκος, στην καλύτερη για μας εκδοχή, να μας καταστρέψει την τουριστική περίοδο, και στην χειρότερη, να λειτουργήσει όπως λειτούργησε στα Ίμια, με φρέσκια κυβέρνηση, ή στην Κύπρο χωρίς κυβέρνηση.
Θυμάστε;
2.- Γιατί δεν θα έχετε αυτοδυναμία, και η δίψα για εξουσία είναι πολύ δυνατή συγκολλητική ουσία για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που πιθανόν, πλην ΚΚΕ, να συγκεντρώνουν 151 βουλευτές, οπότε το αφήγημα της δεύτερης Κυριακής, πάει περίπατο.
3.- Γιατί από τον Γενάρη, θα έχουν υλοποιηθεί οι δράσεις του ταμείου ανάκαμψης, και ο λαός θα έχει δει αποτελέσματα στη τσέπη του και στη ζωή του, ενώ τον Σεπτέμβρη τίποτε ακόμα δεν θα έχει λειτουργήσει σε πλήρη εφαρμογή.
4.- Γιατί μέχρι την Άνοιξη του 2023, όλη αυτή η κρίση Ουκρανικό-Κόβιντ – Καύσιμα, θα έχει αμβλυνθεί, αν δεν έχει λήξει, οπότε η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη.
5.- Γιατί αν χάσετε την αυτοδυναμία, που είναι σίγουρο, και καταφέρει η αντιπολίτευση να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε η Ελλάδα, τη στιγμή που η Ευρώπη θα βγαίνει από την κρίση, και θα ομαλοποιείται η κατάσταση, θα ξαναπέσει στην ανυποληψία, αφού ακόμα και μόνο το σχόλιο του αρχηγού της για το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας, είναι αρκετό για να ξαναγίνουμε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Θυμηθείτε το 2015, και τι προκάλεσαν οι εκλογές τότε.
Τα επιχειρήματα των υπέρμαχων των πρόωρων εκλογών, είναι κοντόφθαλμα, βλέπουν την μικρή εικόνα, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, όμως μία περίοδος ακυβερνησίας της χώρας μέσα στο κρίσιμο 2022, να είστε σίγουρος ότι θα κάνει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό ασήμαντα προβλήματα, μπροστά σ αυτά που θα έχουν γεννηθεί εξ αιτίας της ακυβερνησίας.
Μην κάνετε το λάθος του σύντεκνου Ελευθέριου.
Αυτός ο λαός είναι μαθημένος να ψηφίζει λάθος ανθρώπους σε λάθος στιγμές.
Μην του δώσετε την ευκαιρία να το ξανακάνει

Γιατί δεν νομίζω ότι η χώρα θ αντέξει, την επανάληψη του 1920,
ούτε να σας βλέπει τον Σεπτέμβριο, το βράδυ των πρόωρων εκλογών να ομολογείτε:
«Ανθ ημών, Καρανίκας».

Παύλος Στράνας