Άντε πάλι στα €5.000/στρέμμα, ένα από τα καλύτερα “ΟΙΚΟΠΕΔΑ” της Μεσογείου!

Άντε πάλι στα €5.000/στρέμμα, ένα από τα καλύτερα φιλέτα της Μεσογείου, συνυπολογιζόμενου και του καθαρού δανεισμού των €31 εκ.!!!


Εννοείται ότι εάν ψάξει κάποιος στην περιοχή, κάτω από €30.000/στρέμμα, δύσκολα βρίσκεις χωράφι και εννοείται όχι μπροστά στην θάλασσα!!! Η οικοδομική άδεια για τις 526 βίλες, τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα μαζί με τις υπόλοιπες κατοικίες, ο αμπελώνας των 4.500 στρεμμάτων, το καζίνο, το γκολφ και η μαρίνα είναι δώρο!!!!

Μάλλον οι πωλητές πανικοβλήθηκαν, φοβούμενοι ότι η ρήξη των δύο ορθόδοξων εκκλησιών θα επηρεάσει αρνητικά την επόμενη χρονιά, ενώ κυκλοφόρησαν για πολλοστή φορά δημοσιεύματα, περί σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας.

Όσον αφορά στο πρώτο, επιφυλάσσομαι για τον αντίκτυπο από την εν λόγω εξέλιξη. Όσον αφορά στο δεύτερο σημείο, φαίνεται ότι ξανανακαλύφθηκε ο τροχός!!!.

Τα προβλήματα ρευστότητας είναι γνωστά εδώ και χρόνια, για αυτό και μέλος της οικογένειας αγόρασε κάποια μισοτελειωμένα  ακίνητα εντός του συγκροτήματος έναντι περίπου €3 εκ. Εάν δεν υπήρχαν, τότε θα μιλούσαμε τώρα για ΔΙΨΗΦΙΑ τιμή!!!

Είναι όμως τα πράγματα τόσο δύσκολα; Αναμασάται συνεχώς ότι ο όμιλος έχει €231,7 εκ. υποχρεώσεις, το οποίο αποτελεί τεράστιο πρόβλημα!!!

Για να αναλύσουμε το εν λόγω κονδύλι:

€32 εκ. δάνεια, €8,1 εκ. λοιπές μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, €22,48 εκ. βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και €12,1 εκ. προπληρωμές πελατών για την σαιζόν που ολοκληρώθηκε (σε άλλη εταιρεία του ευρύτερου κλάδου, το εν λόγω κονδύλι είναι τεράστιο και συνυπολογίζεται στα καθαρά μετρητά!!!).

Σύνολο δηλαδή λοιπών υποχρεώσεων εκτός δανείων μέχρι τώρα €42,7 εκ., με τα €12,1 εκ. να έχουν ήδη δουλευτεί, ενώ ο όμιλος πρέπει κάποτε επιτέλους να εισπράξει τα €30 εκ.από δημόσια έργα, απαίτηση, η οποία είναι πολύ παλιά και κουρεύτηκε μάλιστα κατά €11 εκ. στο 6μηνο!!! Δηλαδή, όχι και τόσο τραγικά!!!

Πάμε τώρα στα δύο σημαντικότερα κονδύλια, που είναι πάνω από το 50% των συνολικών υποχρεώσεων €231,7 εκ. Αναβαλλόμενη φορολογική υποχρέωση €117,1 εκ. και επιχορηγήσεις παγίων €21,2 εκ. Τι σημαίνουν αυτά τα ποσά;

Το δεύτερο ποσό θα μειώνεται σταδιακά μέχρι να μηδενιστεί, καθώς μειώνει το ύψος των ετήσιων αποσβέσεων. Δεν υπάρχει δηλαδή ουσιαστικά υποχρέωση!!! Πάμε τώρα στο σημαντικότερο και μεγαλύτερο ποσό των €117,1 εκ.:  Το εν λόγω ποσό θα πληρωθεί όταν και εφόσον το συγκρότημα πουληθεί πάνω από τα €500 εκ., μειωμένο μάλιστα κατά την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση που θα έχει δημιουργηθεί κατά τα τελευταία 5 έτη. Εάν θεωρητικά γίνονταν deal στην σημερινή αποτίμηση των €50 εκ.(και μέχρι κατ’ εκτίμηση τα €300 εκ.), ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!!!

Τώρα εάν κάποιος φοβάται να ζοριστεί ο όμιλος λόγω δανείων (€32 εκ., με την καθαρή θέση του ομίλου στα €306 εκ, εννοείται ότι δεν συζητιέται), τότε τόσο το καλύτερο, γιατί ας θυμηθούμε λίγο τι έγινε στην περίπτωση πρώην εισηγμένου μαρμαράδικου, που αναγκάστηκε να πουλήσει την εισηγμένη θυγατρική του, η οποία ακόμα μεγαλουργεί στο ταμπλό. Όποιος δεν θέλει, μπορεί να ασχοληθεί με άλλους εισηγμένους προβληματικούς υπερδανεισμένους ομίλους που έχουν και εμπορευσιμότητα.

VKP

ΥΓ: Το τι κάνει μία μετοχή στο ταμπλό, δεν είναι δική μας δουλειά…

ΥΓ1: ‘Οταν είχε γράψει στο ταμπλό πριν λίγους μήνες τα 2,2000 και πλέον ευρώ, γιατί δεν πουλήσατε όσοι παραπονιέστε τώρα;

ΥΓ2: Τώρα δεν είναι για πωλήσεις…

ΥΓ3: Αν κλείσει – όπως φοβούνται μερικοί φίλοι αναγνώστες – τότε θα έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου…

ΥΓ4: Η μετοχή πληρώνει την στενοκεφαλιά του ενός…

ΥΓ5: Σε άλλες αγορές θα είχε προ πολλού ζητηθεί η έκπτωση της διοίκησης ή θα είχαν κινηθεί οι μέτοχοι της μειοψηφίας εναντίον της διοίκησης..

  • ΚΙ αυτό γιατί αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρείας καί τα δικαιώματα των επενδυτών μετόχων της, τα εξαφάνιζε, τα εκμηδένιζε…

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ επαναλάβουμε τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο συγκεκριμένος όμιλος σε REAL VALUE…

Print Friendly, PDF & Email