Ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια, εκκλησίες – «Ναι» από την επιτροπή των ειδικών

Συμφώνησε και στο άνοιγμα εκκλησιών, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής η επιτροπή των ειδικών κατά της πολύωρη συνεδριάσή της. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, παραμένει η τήρηση συγκεκριμένων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Τις τελικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο δεν πρόκειται προς το παρόν να ανοίξουν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών (ΠΡΟΠΟ) ούτε η εστίαση, ενώ για τις επόμενες συνεδριάσεις παραπέμφθηκε και το θέμα του ανοίγματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι θα γίνει με εκκλησίες και κομμωτήρια

Εως 25 άτομα θα είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός των πιστών στις εκκλησίες και τους ιερούς ναούς και έως 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς. Ωστόσο, οι εκκλησίες πιθανότατα θα ανοίξουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών σε όλες τις περιοχές πλην εκείνων που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown. Ειδικά για αυτές τις περιοχές δεν θα ανοίξουν ούτε τα καταστήματα λιανικής και οι αγορές θα γίνονται με την μέθοδο του click away.

Η λειτουργία των κομμωτηρίων θα γίνει με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.