Άνγκελα Μέρκελ: Δραματική η κατάσταση, τα νοσοκομεία θα κατακλυστούν από ασθενείς

Να τεθούν σε εφαρμογή πιο αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία ζήτησε η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάνοντας παράλληλ λόγο για δραματική κατάσταση. «Η κατάσταση στη χώρα είναι η χειρότερη από κάθε άλλη φορά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία σύντομα θα κατακλυστούν εάν δεν «σπάσει» το τέταρτο κύμα του ιού.

Πριν από μερικές ημέρες η κυρία Μέρκελ απηύθυνε νέα έκκληση -για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα- προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. Όπως τόνισε, δεν είναι πολύ αργά για τους Γερμανούς να αποφασίσουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου: «Όποιος εμβολιάζεται προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους. Και αν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, αυτή θα είναι η έξοδος από την πανδημία». Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, θα πρέπει να καταβληθεί εθνική προσπάθεια για να υπάρξει μαζική διανομή της τρίτης δόσης των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι νέα δραματική έκκληση για αύξηση των εμβολιασμών απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, κάνοντας λόγο για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε,  οι Γερμανοί «έως το τέλος του φετινού χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί».