Ανέφικτη η συνύπαρξη της ολλανδικής  Reggeborgh και της Greenhill 

  • Μάχη χαρακωμάτων για την ΑΜΚ

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του βρίσκεται ο Ελλάκτωρας με τα διοικητικά προβλήματα να ταλανίζουν τον όμιλο, αν και στο τέλος αποκλείεται να μην βρεθεί λύση, γιατί δεν συμφέρει κανένα τους.

Η συνύπαρξη της Ολλανδικής  Reggeborgh και της Greenhill συμφερόντων των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου – Γιάννη Καϋμενάκη μοιάζει ανέφικτη. 

Οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων σχετικά με την επικείμενη ΑΜΚ, γεγονός το οποίο ταλαιπωρεί τόσο την εταιρεία, όσο και τους μετόχους της, καθώς τρέχουν υποχρεώσεις προς εργαζομένους, προμηθευτές και συνεργάτες για έργα που υλοποιούνται. Το σπουδαιότερον; Ταυτόχρονα απειλεί να θέσει την Ελλάκτωρ εκτός αρκετών μεγάλων projects που ακολουθούν τα επόμενα χρόνια.

Ηδη ο Ακτωρας έχασε το μεγάλο έργο της Εγνατίας Οδού καθώς δεν κατέβηκε καν στο διαγωνισμό.

Οι δύο εφοπλιστές που κατέβαλαν ένα μεγάλο ποσό για την είσοδό τους στον Ελλάκτωρα βλέπουν τις υποσχέσεις που είχαν λάβει για τον έλεγχο της εταιρείας να πέφτουν στο κενό και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη αν δεν πάρουν ανταλλάγματα.

Το μέλλον του Ελλάκτωρα συνδέεται άμεσα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ. Μία ΑΜΚ η οποία πήρε νέα παράταση για τις 22 Απριλίου.

Οψόμεθα…