Αναζωπυρώθηκαν εστίες στην Ελαφόνησο-Εκκενώνεται οικισμός

Ανησυχητικές είναι οι ειδήσεις που καταφθάνουν από την Ελαφόνησο, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων φαίνεται ανα αναζοπυρώνονται οι εστίες της φωτιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο από τον Σίμο, όμως κάτοικοι που επικοινώνησαν με τον σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφεραν πως το μέτωπο επεκτάθηκε και πλησιάζει και τον Οικισμό της Παναγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο δόθηκε από τη δημοτική αρχή εντολή εκκένωσης του οικισμού της Παναγίας, ενώ έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στο κάμπινγκ. Εκκενώθηκε ξανά και το κάμπινγκ.

Σύμφωνα με τους ακροατές, η φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, καθώς ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός και αλλάζει συνέχεια φορά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.

Σήμερα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πρόβλημα στο νησί, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού.

Στο νησί μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νϊκος Χαρδαλιάς, με μία ομάδα της ΕΜΑΚ.

Print Friendly, PDF & Email