Αναβολή στη δίκη για τη Folli Follie – Στις 14 Σεπτεμβρίου η έναρξη

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η δίκη για το διεθνών διαστάσεων σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie, το οποίο φέρεται ότι έχει κοστίσει πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπόθεση δεν προχώρησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα Τρίτη, όπως είχε προσδιοριστεί για την εκ νέου διεξαγωγή της δίκης.

Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η υπόθεση, καθώς το πρωί προέκυψε ζήτημα με κώλυμα που δηλώθηκε από την εισαγγελέα και δεν έγινε η εκφώνησή της.

Η αίθουσα ήταν από το πρωί κατάμεστη από τους παράγοντες της δίκης, ενώ το «παρών» στο εδώλιο έδωσαν ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, καθώς και ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Πατέρας και γιος θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για την οποία δικάζονται συνολικά 10 άτομα, καθώς τους αποδίδεται η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επί σειρά ετών και μέσω θυγατρικών του Ομίλου FF Group στην Ασία, εμφάνιζε μέσω εικονικών συναλλαγών και πλαστών τραπεζικών δεδομένων, εύρωστη εικόνα της εταιρίας, παραπλανώντας επενδυτές. Η δικογραφία αναφέρει πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης καρπώνονταν τεράστια κέρδη από τη χειραγώγηση της μετοχής της Folli Follie που εν συνεχεία «νομιμοποιημένα» κατέληγαν στην οικογενειακή περιουσία και σε αλλοδαπούς λογαριασμούς.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να αρχίσει σήμερα σήμερα μετά την αναγκαστική αναβολή της τον περασμένο Δεκέμβριο που είχε αποφασίσει το δικαστήριο λόγω της αποχής των δικηγόρων για ζητήματα που αφορούσαν την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης εμπλεκομένων σε υποθέσεις δράσης συμμορίας, κινητοποίηση που συνεχίζεται έως τα τέλη του μήνα. Για την εκδίκαση της υπόθεσης είχαν δοθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ειδικές άδειες στους συνηγόρους.