Αναβλήθηκε η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου στην Ισπανία – Με Covid ο Πέδρο Σάντσεθ

Αναβλήθηκε η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Euro Med) που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο στο Αλικάντε της Ισπανίας, καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ακόμη θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η Μαδρίτη.

«Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε σήμερα τεστ και εξακολουθεί να είναι θετικός στην Covid-19» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του σοσιαλιστή ηγέτη σε σύντομη ανακοίνωση. «Δεδομένης αυτής της περίστασης και για προληπτικούς λόγους ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής» προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται πότε θα διεξαχθεί τελικά αυτή η συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε την Κυριακή στο Twitter ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μερικές ημέρες μετά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανέβαλε ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του, συμμετέχοντας μόνο σε εκδηλώσεις με βιντεοδιάσκεψη.

Η ομάδα Euro Med που δημιουργήθηκε το 2016 προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της νότιας Ευρώπης, αποτελείται από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων αυτών των χωρών, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αναμένονταν αύριο στο Αλικάντε. Στη σύνοδο κορυφής, στην οποία αναμενόταν επίσης να συμμετάσχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επρόκειτο να προσεγγίσει το θέμα της ευρωπαϊκής ενεργειακής κυριαρχίας εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.