Κλείνει προσωρινά κατάστημα του Lidl λόγω COVID-19

Για πρώτη φορά μετά απο το lockdown του Απριλίου, ένα κατάστημα της αλυσίδας Lidl αναστέλλει την λειτουργία του καθώς υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας στα δυτικά προάστια με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, και το επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε υπάλληλό του αναγκάζει την εταιρία να κλείσει άμεσα το κατάστημα και να θέσει όλους τους υπαλλήλους σε καραντίνα και έλεγχο για τον ιό.

Σε ανακοίνωση της η εταιρία ενημερώνει ότι θα αντικαταστήσει όλους τους υπαλλήλους αφου δεν γνωρίζει για πόσο καιρό ο υπάλληλος νοσούσε, με πόσους ήρθε σε επαφή στο κατάστημα, υπαλλήλους αλλά και πελάτες.

Φαίνεται ότι η πολυδιαφημισμένη πιστοποίηση covid shield που έχει λάβει σε επίπεδο excellence δεν είναι και τόσο excellence. Περιμένουμε νέα ανακοίνωση της εταιρίας για τον αριθμό των υπαλλήλων που είναι θετικοί στο COVID-19.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η Lidl Ελλάς ενημερώνει:

«Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας Καταστήματος λόγω COVID-19»

Για τη Lidl Ελλάς η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων και των καταναλωτών συνιστά απόλυτη προτεραιότητα. Στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας, σας ενημερώνει ότι λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος ενός από τους εργαζόμενους στο κατάστημα του Περιστερίου και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 1 & Λεωφόρο Κηφισού, το κατάστημα έκλεισε κι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία και δόθηκε το πιστοποιητικό απολύμανσης ενώ πετάχτηκαν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα bake off και αντικαταστάθηκαν με νέα μετά την απολύμανση.

Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος ενώ το κατάστημα θα ανοίξει σύντομα με νέο προσωπικό.

H Lidl Ελλάς διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές ότι θα συνεχίσει να τηρεί τα υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας βάσει των υποδείξεων των αρμόδιων αρχών αλλά και της πιστοποίησης covid shield που έχει λάβει σε επίπεδο excellence και ελέγχεται συνεχώς.