Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ στη Συγγρού

Η αντιεξουσιαστική ομάδα Αναρχικοί/ες ανέλαβε με ανάρτηση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την επίθεση το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου στην προεκλογική εκδήλωση-συγκέντρωση της ΝΔ στην Λεωφόρο Συγγρού.

Απειλούν ότι αν δεν δοθεί άμεσα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 15 Μαΐου ομάδα 15 – 20 αντιεξουσιαστών βγήκαν από την Πάντειο και πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση σε κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση του υποψηφίου του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκου Μακρόπουλου παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του τομεάρχη Άμυνας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και των βουλευτών Όλγας Κεφαλογιάννη και Νότη Μηταράκη.

Οι άγνωστοι πέταξαν κροτίδα στον επικεφαλής ασφαλείας που βρισκόταν στο σημείο και προκάλεσαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων ήταν του κ. Μηταράκη.

Ο κ. Μηταράκης έσπευσε σε διπλανό κτίριο όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση με ομιλήτρια την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα για να της διαμαρτυρηθεί για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Ο βουλευτής της ΝΔ διέκοψε την εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά στην υφυπουργό «έλα να δεις τι γίνεται έξω». Για το συμβάν δεν έγιναν προσαγωγές.

Print Friendly, PDF & Email